Perlespelt-salat med blancheret grønt

Salaten er både nærende og mættende, med en dejlig sprødhed fra den fint snittede rå hvidkål og en sød kontrast fra æblerne. Den milde smag af perlespelt, kombineret med let blancherede grøntsager, giver retten en skøn balance mellem teksturer og smage. Server den som tilbehør til kødretter eller som en let frokostsalat på en kølig

Københavns Fødevarefællesskab - Hvidkål

Perlespelt-salat med blancheret grønt

Hanne Scheller
Denne perlespelt-salat med blancheret hvidkål og knoldselleri er en perfekt kombination af varme og friske elementer, som gør den ideel til efteråret.
Forb. tid 10 minutter
Tilb. tid 20 minutter
Samlet tid 30 minutter
Ret Let hovedret, Salat, Tilbehør
Køkken Vegetar
Antal 2

Ingredienser
  

  • 1/2 hvidkål
  • 1/4 knoldselleri
  • 2 æbler
  • 200 g perlespelt
  • salt + peber

Sådan gør du
 

  • Kog perlespelten efter anvisningen (ca. 15-20 minutter) i saltet vand.
    200 g perlespelt
  • Snit halvdelen af hvidkålen i mundrette stykker og skær knoldselleri i tern. Steg de to grøntsager på panden ved middel varme, så de blancheres og ikke brunes. Krydr med salt og peber.
    1/2 hvidkål, 1/4 knoldselleri, salt + peber
  • Snit den anden halvdel af hvidkålen meget fint. Skær æblen i tilsvarende strimler eller stykker.
    2 æbler
  • Bland perlespelt med de blancherede grøntsager i et salatfad og kom de friske æble og frisk hvidkål ovenpå. Nu har du en dejlig varm og frisk efterårssalat.
Keyword Vegetar

1 kommentar for “Perlespelt-salat med blancheret grønt

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering