Disse farverige og smagfulde rødbedemuffins er en sund og spændende måde at bruge rodfrugter på i bagværk. Inspireret af Sonja Bock og Tina Scheftelowitz’ opskrift, kombinerer de sødmefulde rødbeder og pastinakker med frisk timian for et lækkert twist. Perfekte som et mellemmåltid eller som et tilbehør til frokosten, er de både fyldige og saftige, og kan tilpasses efter årstidens grøntsager. Bag dem, og oplev en sund og farverig snack, der også gør sig flot på bordet!
Rødbedemuffins
Østerbro smagsprøve 1. februar 2012Rødbedemuffins (inspireret af Sonja Bock og Tina Scheftelowitz’ rodfrugtsmuffins i “Suverænt nemt”)
Ingredienser
- 2 store rødbeder
- 2 pastinakker i den oprindelige opskrift: 3 gulerødder og 4 små pastinakker
- 3 æg
- 1 håndfuld frisk timian
- 150 g hvedemel
- 2 tsk bagepulver
- 2 tsk citronolie
- 1 dl skummetmælk
- salt og peber
Sådan gør du
- Rodfrugterne rives groft og alle ingredienserne røres sammen i en skål.2 store rødbeder, 2 pastinakker, 3 æg, 1 håndfuld frisk timian, 150 g hvedemel, 2 tsk bagepulver, 2 tsk citronolie, 1 dl skummetmælk, salt og peber
- Put fyldet i muffinsforme (fyld dem helt op) og bag ved 200 grader i ca. 25 minutter til de er gyldne og faste.