Med et strejf af kanel og sukker får æblerne en dejlig, karamelliseret overflade, som passer perfekt til en lun dessert eller som topping på morgenmadsgrød. De bagte æbler kan også serveres alene, lige fra ovnen, for et simpelt, velsmagende treat.
Ovnbagte æbler
Ovnbagte æbler er en nem og lækker efterårsopskrift, hvor de varme, søde og krydrede smagsnoter virkelig kommer til deres ret.
Ingredienser
- 4 æbler
- 1 spsk kanel
- 6 spsk sukker
Sådan gør du
- Skræl æblerne og fjern kernehusene. Tør æblerne med et stykke køkkenrulle. Ryst kanel og sukker sammen i en frysepose. Kom et æble i, og ryst posen, indtil kanelsukkeret har fordelt sig på æblet, Sæt æblet på bagepapir på en bageplade. Fordel kanelsukkeret på de øvrige æbler på samme måde.4 æbler, 1 spsk kanel, 6 spsk sukker
- Bag æblerne i en 150 grader varm ovn i ca. 20-30 minutter, til de er gyldne og lidt bløde. Servér æblerne lune.