Pastasalat m. brændenældepesto og skvadderkål

Toppet med sprødt, røget bacon og et generøst drys parmesan, bringer retten både friskhed og dybde til bordet. Den er ideel som en let frokost eller en sommerlig middagsret, hvor naturens vilde planter spiller hovedrollen. Pastasalaten er både nem at lave og fuld af smag, samtidig med at den hylder bæredygtig madlavning med brug af vilde urter.

Pastasalat m. brændenældepesto og skvadderkål

Pastasalat m. brændenældepesto og skvadderkål.

Anne-Sofie
Denne opskrift er inspireret af ugens (17) pose, og den er supper frisk og lækker!
Forb. tid 5 minutter
Tilb. tid 23 minutter
Samlet tid 28 minutter
Ret Hovedret, Let hovedret, Salat
Køkken Italiensk
Antal 2

Ingredienser
  

Brændenældepesto (Denne portion bliver rimelig stor, og kan gemmes i køleskabet i flere dage)

  • 1 pose brændenælder
  • 1 stor håndfuld persille
  • 1 håndfuld valnødder
  • 1 fed hvidløg
  • 2 humpler parmesan
  • 1 Skald og saft fra citron
  • ca. ½ dl. Olivenolie til massen slipper

Resterende ingredienser

  • Frisk pasta
  • Valnødder
  • 1 pose Skvadderkål
  • Røget bacon
  • parmesan

Sådan gør du
 

  • Blend alle ingredienserne til pestoen i en foodprocessor. Tilsæt olie til massen er homogen.
    1 pose brændenælder, 1 stor håndfuld persille, 1 håndfuld valnødder, 1 fed hvidløg, 2 humpler parmesan, 1 Skald og saft fra citron, ca. ½ dl. Olivenolie til massen slipper
  • Kog frisk pasta. Når vandet er hældt fra, kommes de skyllede skvadderblade ned til den varme pasta og låget til gryden sættes på. Lad gryden stå i 2 min, så skvadderkålen bliver let dampet.
    Frisk pasta, 1 pose Skvadderkål
  • Steg bacon.
    Røget bacon
  • Vend pastaen i pestoen.
  • Afslut med hakkede valnødder og revet parmesan.
    parmesan, Valnødder

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering