Toppet med sprødt, røget bacon og et generøst drys parmesan, bringer retten både friskhed og dybde til bordet. Den er ideel som en let frokost eller en sommerlig middagsret, hvor naturens vilde planter spiller hovedrollen. Pastasalaten er både nem at lave og fuld af smag, samtidig med at den hylder bæredygtig madlavning med brug af vilde urter.
Pastasalat m. brændenældepesto og skvadderkål.
Denne opskrift er inspireret af ugens (17) pose, og den er supper frisk og lækker!
Ingredienser
Brændenældepesto (Denne portion bliver rimelig stor, og kan gemmes i køleskabet i flere dage)
- 1 pose brændenælder
- 1 stor håndfuld persille
- 1 håndfuld valnødder
- 1 fed hvidløg
- 2 humpler parmesan
- 1 Skald og saft fra citron
- ca. ½ dl. Olivenolie til massen slipper
Resterende ingredienser
- Frisk pasta
- Valnødder
- 1 pose Skvadderkål
- Røget bacon
- parmesan
Sådan gør du
- Blend alle ingredienserne til pestoen i en foodprocessor. Tilsæt olie til massen er homogen.1 pose brændenælder, 1 stor håndfuld persille, 1 håndfuld valnødder, 1 fed hvidløg, 2 humpler parmesan, 1 Skald og saft fra citron, ca. ½ dl. Olivenolie til massen slipper
- Kog frisk pasta. Når vandet er hældt fra, kommes de skyllede skvadderblade ned til den varme pasta og låget til gryden sættes på. Lad gryden stå i 2 min, så skvadderkålen bliver let dampet.Frisk pasta, 1 pose Skvadderkål
- Steg bacon.Røget bacon
- Vend pastaen i pestoen.
- Afslut med hakkede valnødder og revet parmesan.parmesan, Valnødder