Ingredienser
- Bolsjebeder
- Honning
- Revet peberrod
- Koncentreret hyldebærsaft
- Skalotteløg i meget tynde ringe
- Salt/peber
- Rødvinseddike
- En grøn dusk
Fremgangsmåde
Kog bederne med skræl i salt vand til de er møre. Afløl i koldt vand og fjern skrællen med fingrene eller en lille kniv. Skær bederne i mundrette stykker og læg dem i en skål. Smag herligheden til med resten af ingredienserne. Tilsæt hakket krydderurt inden servering og gem lidt til pynt. Pynt evt også med friskhøvlet peberrod.
Tip: Bolsjebeder er meget bitre sammenlignet med andre beder. Derfor er honning særligt vigtigt i denne opskrift da det balancerer bitterheden. Vær ikke mange for at smage til “til kanten” – dvs. meget syre, sødme og salt. En skefuld sennep kan også gøre underværker.
Tilføjet af (spelling)