Porretærte med laks

Den milde smag af porrer og løg får et lækkert twist med soltørrede tomater og enten fersk eller røget laks, som giver tærten en dejlig salt balance. Toppet med en let æggeblanding og et strejf af estragon får tærten både cremet konsistens og masser af smag. Server med en frisk råkostsalat for et afbalanceret og velsmagende måltid.

Porrer-persillerods-grønkåls tærte

Porretærte med laks

Viola
Denne porretærte med laks er en skøn kombination af sprød bund og fyldigt fyld, der gør den perfekt til både frokost og aftensmad.
Forb. tid 15 minutter
Tilb. tid 1 time
Samlet tid 1 time 15 minutter
Ret Hovedret, Let hovedret
Køkken Dansk
Antal 5

Ingredienser
  

Dej

  • 1 dl A38 eller andet magert mælkeprodukt.
  • 100 gram fuldkonshvede evt. grahamsmel
  • 75 gram hvedemel
  • 40 gram oliemargarine
  • ½ tsk. salt

Fyld

  • 3– 4 porrer
  • 1 stort løg
  • 4 æg
  • 100 gram kvark/fromages frais
  • 1 dl mælk
  • ½ tsk. salt
  • lidt friskkværnet peber
  • 50 gram revet mager ost
  • tsk. tørret estragon
  • 5-8 stk. soltørrede tomater
  • 200 gram fersk eller røget laks

Sådan gør du
 

Dej

  • Ingredienserne røres sammen. Dejen skal være blød og hviler om muligt ca. ½ time i køleskab.
    1 dl A38 eller andet magert mælkeprodukt., 100 gram fuldkonshvede, 75 gram hvedemel, ½ tsk. salt
  • Derefter rulles dejen tyndt ud og lægges i en smurt tærteform, der er ca. 18-22 cm i diameter.
  • Dejen prikkes med en gaffel og forbages i 10-15 min. ved 200 grader midt i ovnen.

Fyld

  • Porrerne skæres i tynde skiver og skylles grundigt. Svitses sammen med 1 stort løg skåret i tern i ½ spsk. olie – skru hurtig ned for varmen og læg låg på.
    3– 4 porrer, 1 stort løg, 40 gram oliemargarine
  • 4 æg piskes med 100 gram kvark/fromages frais, 1 dl mælk, ½ tsk. salt, lidt friskkværnet peber, 50 gram revet mager ost og 1½ tsk. tørret estragon.
    ½ tsk. salt, 4 æg, 100 gram kvark/fromages frais, 1 dl mælk, lidt friskkværnet peber, 50 gram revet mager ost, 1½ tsk. tørret estragon
  • 5-8 stk. soltørrede tomater skæres i tern.
    5-8 stk. soltørrede tomater
  • 200 gram fersk eller røget laks skæres i tern.
    200 gram fersk eller røget laks
  • Porre og løg blandingen fordeles på den forbagte tærtebund. Fordel herefter laks og tomater og hæld til sidst æggeblandingen over.
  • Bages ca. ½ time ved 200°.
  • Serveres med en gulerods råkost eller en anden salat.
Søgeord Pescetar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering