Rødbede frikadellerne har en dejlig sødme fra rødbederne og en god konsistens fra kartoflerne og havregrynene. Perfekte som en vegetarisk hovedret eller som tilbehør til en salat, de er både velsmagende og nærende.
Rødbede frikadeller
Disse farverige og sundere frikadeller er en fantastisk måde at få rødbeder ind i kosten. Fra uge 51 2009
Ingredienser
- 3-4 rødbeder
- 2 store kartofler
- 2 løg
- 2 æg
- ca. 1 del hvedemel
- ca. 2 del havregryn
- salt – peber
- paprika
Sådan gør du
- Skræl og riv rødbeder, løg og kartofler groft (gerne i en foodprocessor) Brug engangshandsker da rødbederne farver MEGET.3-4 rødbeder, 2 store kartofler, 2 løg
- Lad det stå lidt så væden kan samles og pres så det meste af væden fra. Ellers kan farsen blive for tynd.
- Tilsæt så æg, krydderier, havregryn og mel. Æltes godt sammen. Er farsen stadig for lind, kan man tilsætte lidt mere havregryn.2 æg, ca. 1 del hvedemel, ca. 2 del havregryn, salt – peber, paprika
- Formes med en ske til frikadeller og steg dem gyldne i olie ca. 8 min.