Rødbede-selleri suppe med peberrodsfløde

Suppen er både fyldig og fløjlsblød, og den syrlige balsamico giver en ekstra dybde, mens peberrodsfløden tilføjer et friskt, cremet twist. Med en simpel tilberedning er det en skål, der er ideel til kolde dage og kan serveres med groft madbrød for et mættende og hyggeligt måltid.

Rødbedesuppe af rødbeder fra Københavns Fødevarefællesskab

Rødbede-selleri suppe med peberrodsfløde

Bente
Denne rødbede-selleri suppe med peberrodsfløde er en smuk, varmende ret, der bringer de jordagtige smagsnoter fra rødbede og selleri frem på en skøn måde.
Forb. tid 10 minutter
Tilb. tid 15 minutter
Samlet tid 25 minutter
Ret Hovedret, Let hovedret, Suppe
Køkken Vegetar
Antal 4

Ingredienser
  

  • 1/2 kg rødbeder
  • 150 g selleri
  • 2 løg
  • 1,5 l grønsagsbouillon
  • 1 spsk olie
  • 2 tsk balsamico
  • 1/2 tsk salt peber
  • eddike

Peberrodsfløde

  • 1 dl piskefløde
  • 1 spsk frisk revet peberrod

Sådan gør du
 

  • Rødbeder og selleri skrælles og skæres i terninger. Løgene hakkes. Grøntsagerne svitses i olie. Bouillon og eddike tilsættes. Snurrer i ca. 15 min.
    1/2 kg rødbeder, 150 g selleri, 2 løg, 1,5 l grønsagsbouillon, 1 spsk olie, eddike
  • Suppen blendes, varmes op igen og smages til. Fløden piskes til skum og smages til med peberrod. Serveres til suppen. Fløden kan evt. erstattes med creme fraiche Serveres med groft madbrød.
    1/2 tsk salt, 1 dl piskefløde, 1 spsk frisk revet peberrod, 2 tsk balsamico
Søgeord Vegetar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering