Rosenkålscreme med gulerødder i stænger

Den let kogte rosenkål blendes sammen med citronskal, hvidløg og honning, hvilket giver en dejlig balance mellem det syrlige og søde. Serveret med sprøde gulerodsstænger, er denne ret perfekt som en let snack, en forret eller som del af et tapasbord. En sund og smagfuld måde at nyde grøntsager på!

rosenkålsmos københavns fødevarefællesskab

Rosenkålscreme med gulerødder i stænger

Karina
Rosenkålscreme med gulerødder i stænger er en frisk og cremet dip, der giver en lækker og sund måde at nyde både rosenkål og gulerødder på.
Forb. tid 5 minutter
Tilb. tid 10 minutter
Samlet tid 15 minutter
Ret Salat, Tapas, Tilbehør
Køkken Vegetar
Antal 4

Ingredienser
  

  • 200 g rosenkål renset
  • 2 dl vand
  • ½ tsk. salt
  • ½ Skal af citron
  • ½ Saft af citron
  • 1 lille fed hvidløg
  • 2 tsk. honning
  • 1 spsk olivenolie
  • Peber – et par vrid fra peberkværnen

Sådan gør du
 

  • Kog rosenkål let møre i vand og salt ca. 7-10 min
    200 g rosenkål, 2 dl vand
  • Gem kogevandet
  • Blend rosenkål sammen med citronskal, citronsaft, hvidløg, olivenolie, honning, salt og peber
    ½ Skal af citron, ½ Saft af citron, 1 lille fed hvidløg, 2 tsk. honning, 1 spsk olivenolie, Peber – et par vrid fra peberkværnen
  • Juster konsistensen med lidt af kogevandet
  • Smag evt. til med mere honning, salt, peber eller citron
  • Afkøl før servering med gulerodsstænger
Søgeord Vegetar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering