Den let kogte rosenkål blendes sammen med citronskal, hvidløg og honning, hvilket giver en dejlig balance mellem det syrlige og søde. Serveret med sprøde gulerodsstænger, er denne ret perfekt som en let snack, en forret eller som del af et tapasbord. En sund og smagfuld måde at nyde grøntsager på!
Rosenkålscreme med gulerødder i stænger
Rosenkålscreme med gulerødder i stænger er en frisk og cremet dip, der giver en lækker og sund måde at nyde både rosenkål og gulerødder på.
Ingredienser
- 200 g rosenkål renset
- 2 dl vand
- ½ tsk. salt
- ½ Skal af citron
- ½ Saft af citron
- 1 lille fed hvidløg
- 2 tsk. honning
- 1 spsk olivenolie
- Peber – et par vrid fra peberkværnen
Sådan gør du
- Kog rosenkål let møre i vand og salt ca. 7-10 min200 g rosenkål, 2 dl vand
- Gem kogevandet
- Blend rosenkål sammen med citronskal, citronsaft, hvidløg, olivenolie, honning, salt og peber½ Skal af citron, ½ Saft af citron, 1 lille fed hvidløg, 2 tsk. honning, 1 spsk olivenolie, Peber – et par vrid fra peberkværnen
- Juster konsistensen med lidt af kogevandet
- Smag evt. til med mere honning, salt, peber eller citron
- Afkøl før servering med gulerodsstænger