Kategori: Tema

Kål er godt – båt – båt

”Den som ikke skærtorsdag spiste 9 slags kål fik det år uheld med køkkenhaven” (www.ksla.se) ”Du skal ikke gifte dig med en kone, der ikke kender mindst 7 slags kål” ( ukendt ) Kål – eller  Brassica – tilhører korsblomstfamilien…

Til Folkekøkkenet og alle andre mad-ører

Jeg har længe gerne villet skrive lidt om de fedtstoffer, vi bruger – både i folkekøkkenet og i madlavningen derhjemme. Jeg har altid ment at med salt og olie skal man aldrig springe over hvor gærdet er lavest – eller…

Dal (Mungbønnesuppe)

Mungbønnesuppe - Kbh FF

Denne ayurvediske mungbønnesuppe, også kendt som dal, er en nærende og smagfuld ret, som kan tilberedes både som en suppe eller en fyldig grøntsagsret. Retten er rig på sunde krydderier, der ikke blot giver en fantastisk smag, men også har…

Bladselleri

Latinsk navn: Apium graveolens var. dulce Engelsk: Celery Tysk: Staudensellerie Fransk: Celeri Botanik:. Bladselleri og knoldselleri er to forskellige arter, som begge stammer fra vild selleri. Som vild plante vokser den på strande og er vant til at suge næringsstoffer…

Rabarber

Latinsk navn: Rheum rhabarbarum Engelsk: Rhubarb Tysk: Rhabarber Fransk: Rhubarbe Botanik: Rabarber er en grønsag og tilhører familien Polygonaceae (syrer). Der findes flere forskellige sorter, som inddeles efter høsttidspunkt samt indhold af æblesyre og oxalsyre, da det er balancen mellem…

Bolsjebede-gulerods-humus

Bolsjebede-gulerods-humus

Bolsjebede-gulerods-humus er en farverig og sund måde at udnytte de bitre bolsjebeder på, hvilket giver en dejlig dybde af smag til humusen. Denne opskrift, der var et stort hit til fællesspisningen på KBHFF Østerbro, kombinerer den søde smag af gulerødder…