Flæskestegssandwich med grønkål og Vesterhavsost

Denne flæskestegssandwich med grønkål og Vesterhavsost er en perfekt kombination af sprøde, syrlige og cremede elementer, som giver en smagfuld oplevelse. Den koldskårne steg parres med friskhakket grønkål, fennikel, æbler og den karakteristiske Vesterhavsost, som sammen med hjemmelavet aioli og agurkesalat skaber en fyldig og lækker sandwich. Perfekt til en afslappet søndag aften i efteråret – eller når som helst du har lyst til en velsmagende og tilfredsstillende sandwich.

Flæskesteg i sandwich

Flæskestegssandwich med grønkål og Vesterhavsost

Mads Hjortgaard
En flæskestegssandwich med kold steg, grønkål, fennikel, æble, agurkesalat, vesterhavsost og hjemmelavet aioli. Perfekt til en søndag aften i efteråret.
Forb. tid 15 minutter
Tilb. tid 10 minutter
Samlet tid 25 minutter
Ret Hovedret, Let hovedret
Køkken Dansk
Antal 4

Ingredienser
  

  • Grov bolle. Helst hjemmebagt.
  • Kold flæskesteg. Andet steg okse, lam osv. kan også bruges
  • 2 stængler frisk grønkål
  • 1 Fennikel
  • 2 æbler. Helst et syrligt og sprødt et. Elstar er fantastisk.
  • Vesterhavsost. Andet fast ost kan også bruges fx. Manchego.
  • Aioli se opskrift længere nede
  • Agurkesalat. Brug din ynglingsopskrift på agurkesalat

Aioli

  • 2 pasturiseret æggeblommer
  • Neutral olie ikke koldpresset rapsolie, da er alt for kraftig i sagen
  • Dijon sennep
  • Eddike. Vælg selv hvilken type men æble eller sherry passer godt til
  • salt og peber
  • 2-3 fed hvidløg
  • Evt. frisk timian

Sådan gør du
 

  • Den kolde steg skæres i mm tynde skiver.
    Kold flæskesteg. Andet steg
  • Fennikel og æble skæres lige ledes i tynde skiver.
    1 Fennikel, 2 æbler. Helst et syrligt og sprødt et. Elstar er fantastisk.
  • Grønkålen hakkes fint. Kålen kan evt vendes med lidt olie og eddike.
    2 stængler frisk grønkål
  • Bollen skæres over og smøres med aioli. Fyldet lægges i bollen og sandwichen er klar til at blive spist.
    Grov bolle. Helst hjemmebagt., Vesterhavsost. Andet fast ost kan også bruges

Aioli

  • Æggeblommerne blandes med sennep, eddike, salt og peber i en skål.
    2 pasturiseret æggeblommer, Dijon sennep, Eddike., salt og peber
  • Olien piskes langsomt i indtil du har en mayonaise. Hvidløget presses eller rives og blandes i. Mængden af hvidløg kan justeres alt efter hvor stærk aiolien ønskes. Timian hakkes fint og røres i.
    Neutral olie, 2-3 fed hvidløg, Evt. frisk timian

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering