Denne opskrift giver kålrabi et løft i en mere fin og sød version. Med sprøde mandler, søde abrikoser og friske krydderurter er denne salat både fyldig og smagfuld. Perfekt som tilbehør eller som en let ret i sig selv, bringer den nye dimensioner til den ofte oversete kålrabi. En dejlig kombination af syrligt, sødt og sprødt, som blev serveret til fællesspisning på KBHFF Østerbro.
Kæk kålrabisalat
Dejlige kålrabi, elskede kålrabi – for en gangs skyld i en lidt finere og sødere udgave. Fra fællesspisning på KBHFF Østerbro, d. 1. marts.
Ingredienser
- 1 kålrabi
- 1 porrer
- 2 håndfuld mandler
- 1 håndfuld tørrede abrikoser
- 1 håndfuld krydderurter basilikum, persille
- 1 spsk olivenolie
- 2 tsk eddike
- salt + peber
- lidt sukker/honning
Sådan gør du
- Skræl kålrabien og skær i fine tynde stave.1 kålrabi
- Rens porren og skær i strimler på langs.1 porrer
- Hak mandler og abrikoserne groft.2 håndfuld mandler, 1 håndfuld tørrede abrikoser
- Snit krydderurterne fint, og vend alle ingredienser i en stor skål.1 håndfuld krydderurter
- Smag til med olie, eddike, sukker, salt og peber.1 spsk olivenolie, 2 tsk eddike, salt + peber, lidt sukker/honning