Kæk kålrabisalat

Denne opskrift giver kålrabi et løft i en mere fin og sød version. Med sprøde mandler, søde abrikoser og friske krydderurter er denne salat både fyldig og smagfuld. Perfekt som tilbehør eller som en let ret i sig selv, bringer den nye dimensioner til den ofte oversete kålrabi. En dejlig kombination af syrligt, sødt og sprødt, som blev serveret til fællesspisning på KBHFF Østerbro.

Kålrabi fra Københavns Fødevarefællesskab

Kæk kålrabisalat

Hanne Scheller
Dejlige kålrabi, elskede kålrabi – for en gangs skyld i en lidt finere og sødere udgave. Fra fællesspisning på KBHFF Østerbro, d. 1. marts.
Forb. tid 15 minutter
Tilb. tid 5 minutter
Samlet tid 20 minutter
Ret Salat, Tilbehør
Køkken Vegetar
Antal 4

Ingredienser
  

  • 1 kålrabi
  • 1 porrer
  • 2 håndfuld mandler
  • 1 håndfuld tørrede abrikoser
  • 1 håndfuld krydderurter basilikum, persille
  • 1 spsk olivenolie
  • 2 tsk eddike
  • salt + peber
  • lidt sukker/honning

Sådan gør du
 

  • Skræl kålrabien og skær i fine tynde stave.
    1 kålrabi
  • Rens porren og skær i strimler på langs.
    1 porrer
  • Hak mandler og abrikoserne groft.
    2 håndfuld mandler, 1 håndfuld tørrede abrikoser
  • Snit krydderurterne fint, og vend alle ingredienser i en stor skål.
    1 håndfuld krydderurter
  • Smag til med olie, eddike, sukker, salt og peber.
    1 spsk olivenolie, 2 tsk eddike, salt + peber, lidt sukker/honning
Søgeord Vegetar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering