Kartoffel-æggekage

Den er perfekt til at bruge overskydende kogte kartofler fra dagen før og kombinerer cremede æg med skiver af kartoffel og løg for en enkel, men fyldig smag. Retten er nem at lave, og du kan justere ingredienserne efter, hvad du har ved hånden. Serveret med frisk purløg, får æggekagen en ekstra friskhed, der fuldender retten.

Spansk æggekage fra Kbh FF

Kartoffel-æggekage

magnusphansen
Kartoffel-æggekage er en klassisk, nem og lækker ret, der kan nydes som både morgenmad, frokost eller en hurtig aftensmad.
Forb. tid 10 minutter
Tilb. tid 20 minutter
Samlet tid 30 minutter
Ret Hovedret, Let hovedret
Køkken Dansk, Vegetar
Antal 6

Ingredienser
  

  • Ca. 500 g kogte kartofler evt. fra dagen før
  • 4-5 æg
  • 1 løg
  • 1 dl. mælk
  • Smagsneutral olie til stegning
  • 1 tsk. friskkværnet peber + 1/2 tsk salt

Sådan gør du
 

  • Du skal bruge en god, non-stick pande og et stort grydelåg.
  • Bland æg, mælk, salt og peber i en stor skål. Skær kartofler i skiver og løg i små stykker, og bland dem i æggemassen. (Hvis du ikke er så glad for friske løg: svits løget i lidt olie, afkøl på en tallerken et par minutter og bland i æggemassen).
    Ca. 500 g kogte kartofler, 4-5 æg, 1 løg, 1 tsk. friskkværnet peber + 1/2 tsk salt, 1 dl. mælk
  • Varm et par spiseskefulde olie i panden og hæld æggemassen i. Når undersiden er gylden (tjek i siderne) lægges grydelåget over panden, og æggekagen vendes ud på låget. Pas på ikke at brænde nallerne 🙂 !
    Smagsneutral olie til stegning
  • Lad æggekagen glide ned i panden igen med den bagte side opad, og steg videre indtil undersiden er gylden og midten fast. Servér med frisk purløg.
Keyword Vegetar

1 kommentar for “Kartoffel-æggekage

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering