Denne puré er både enkel at lave og utrolig alsidig – den kan bruges som dip, smøres på brød eller serveres som tilbehør til mange retter. De ristede nødder tilføjer tekstur og en let nøddeagtig smag, der komplementerer knoldsellerien perfekt. Det er en varm og nærende opskrift, som er ideel til efteråret og vinteren.
Knoldselleri-puré
Knoldselleri-puré er en fantastisk måde at nyde den dybe, jordagtige smag af knoldselleri på, med et strejf af varme fra spidskommen og ristet hvidløg. Østerbro-afdelingens smagsprøvevagt (uge 44)
Ingredienser
- 1/2 knoldselleri
- 3-4 fed hvidløg
- 1 håndfuld nødder jeg brugte valnødder
- 2-3 spsk olivenolie
- 2-3 tsk spidskommen
- salt + peber
Sådan gør du
- Forvarm ovnen på 200*C
- Skær knoldsellerien i tern og kom dem i en frysepose. Kom olie, spidskommen, salt og peber i posen, hold den lukket og ryst den, så der kommer olie på alle knoldselleritern.1/2 knoldselleri, 2-3 spsk olivenolie, 2-3 tsk spidskommen, salt + peber
- Kom knoldsellerien på en plade med bagepapir, læg hvidløg og nødder på pladen og bag i ca. 15-20 minutter, eller indtil knoldsellerien er sprød og brun på ydersiden. Hvidlød og nødder må gerne blive lidt brændte.3-4 fed hvidløg, 1 håndfuld nødder
- Purér knoldsellerien med en stavblender (eller i en god blender), kom vand eller olie ved indtil den har en puré-agtig konsistens.
- Smag til med salt og peber, og spis dem fx på små rugpandekager, brød eller som dip til gulerødsstænger.