Rødbede-butternut-bjerg

Denne lun salat med rødbeder, butternutgræskar og mozzarella er en farverig og smagfuld ret, der fungerer både som en selvstændig hovedret og som tilbehør til fiskefrikadeller. Den kombinerer søde, bagte grøntsager med cremet mozzarella og en frisk basilikumolie, hvilket skaber en perfekt balance mellem smag og tekstur. Ideel til både hverdag og festlige lejligheder, denne opskrift er en skøn måde at nyde efterårets og vinterens grøntsager på.

Butternut græskar, Københavns Fødevarefællesskab

Rødbede-butternut-bjerg

Familien
Hvis rødbede-butternut-bjerget ikke vil komme til Mohammed, må Mohammed følge denne opskrift.
En lun salat, der sagtens kan fungere som selvstændig hovedret eller på siden til fx fiskefrikadeller.
Forb. tid 15 minutter
Tilb. tid 45 minutter
Samlet tid 1 time
Ret Hovedret, Let hovedret, Salat, Tilbehør
Køkken Vegetar
Antal 4

Ingredienser
  

  • 8 små rødbeder
  • 1 butternut græskar
  • God mozzarella
  • Olivenolie
  • Balsamico
  • Frisk basilikum

Krydderier

  • Salt, peber, chili, oregano/rosmarin/timian,

Sådan gør du
 

Selve butternut-rødbede-bjerget laver du sådan her

  • Skræl rødbederne, skær dem ud i mundrette stykker og bland dem med olie og krydderier efter smag.
    8 små rødbeder, Olivenolie, Salt, peber, chili, oregano/rosmarin/timian,
  • Pak dem ind i sølvpapir og smid dem i ovnen på 180 grader. De skal have ca 45 minutter.
  • Du skal også have mundrette græskarstykker i ovnen, men de skal kun have 30 minutter, så dem kan du forberede det første kvarter rødbederne er i ovnen. Vask græskaret, skær det over, fjern kernerne og skær i mindre stykker (man kan sagtens spise skrællen).
    1 butternut græskar
  • Bland det hele med krydderier, olie og lidt balsamico og giv det en halv time i ovnen sammen med rødbederne.
    Olivenolie, Balsamico, Salt, peber, chili, oregano/rosmarin/timian,

Basilikumolie

  • Basilikumolien kan du lave mens det andet er i ovnen. Det er nemt nok. Du skal bare blende et helt bundt friskt basilikum med ca. en halv dl olivenolie og lidt salt, til det er helt smooth.
    Frisk basilikum, Olivenolie
  • Til sidst skal du bare tage det hele ud af ovnen, anrette det pænt på et stort fad (med (bjerg)top)) og overdrysse det med flået mozzarella. Og evt ristede mandler eller hasselnødder. Hvad du nu har lyst til 🙂
    God mozzarella

Noter

Velbekomme!
Søgeord Vegetar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering