Denne cremede suppe med knoldselleri, pastinak og æbler får et delikat løft fra blåskimmelost og en fyldig dybde fra crème fraîche. Den er både mild og smagfuld, med et strejf af sødme fra æblerne og en cremet tekstur, der gør den til den perfekte efterårsret. Top med sprøde hjemmelavede æblechips for ekstra crunch og elegance.
Link til den originale opskrift.
Suppe med selleri, pastinak og blåskimmelost med æblechipsene
Denne cremede suppe med knoldselleri, pastinak og æbler får et delikat løft fra blåskimmelost og en fyldig dybde fra crème fraîche.
Ingredienser
- 1 knoldselleri
- 2 pastinakker
- 2 æbler
- 200 g blåskimmelost roquefort i den original opskrift, jeg bruger danablu som er lidt mildere
- 2 liter grøntsagsbouillon
- 20 g smør
- 100 g crème fraîche eller så meget som du vil, jeg tilføjer altid mere!
- 3 æbler til æblechipsene evt.
Sådan gør du
- Skræl og skær knoldselleri, æbler og pastinak i mindre stykker.1 knoldselleri, 2 pastinakker, 2 æbler
- Steg knoldselleri og æbler i en gryde med smørret i 5 minutter. Tilsæt pastinak, salt og peber. Hæld bouillon i og bring den i kog.2 æbler, 20 g smør, 2 pastinakker
- Sænk varmen og lad det simre i 20-25 min.
- Smuldr blåskimmelosten i en skål.200 g blåskimmelost
- Hæld bouillonen fra i en skål og blend grøntsagerne. Tilføj lidt kogebouillon til den ønskede konsistens.2 liter grøntsagsbouillon
- Sæt suppen tilbage i gryden for at genopvarme den. Tjek smagen og tilsmag evt. med salt og peber. Tag gryden af varmen og tilsæt crème fraîche. Rør rundt i gryden for at opnå en glat tekstur.100 g crème fraîche
- Anret suppen i skåle og drys med blåskimmelost og evt. æblechips.3 æbler til æblechipsene
Æblechips
- Varm ovnen op til 90 grader og tag en bageplade ud
- Rens æblerne og skær dem i halve. Fjern kerner og skær æblerne i tynde skiver (med en maskine eller mandolin-jern er nemmere end med en kniv)
- Læg æble-skiver (pun intended 😉) på bagepladen med bagepapir, tilføj evt. olie, og lad dem tørre i ovnen med luftvarm i en time