Kategori: Salat

Gule beder og rødder med couscous

Gule beder fra Københavns Fødevarefællesskab

Denne super nemme og mættende salat kombinerer fyldige gule beder, sprøde gulerødder og cremet fetaost med couscous for at skabe en smagfuld ret. Den er både frisk og nærende, og peberroden tilføjer en skøn krydret kant. Perfekt som en let…

Rosenkålssalat med valnødder og ingefær

Til 4 personer ½ kg rosenkål 75 gr. valnødder Dressing: 1 spsk. rørsukker 1 spsk. revet ingefær evt. lidt chiliflager 2 spsk. rødvinseddike eller hindbærvineddike 2 spsk. olivenolie havsalt friskkværnet sort peber Vask og rengør rosenkålen, og skær dem i…

Olof Palme Salat

palmekålssalat københavns fødevarefællesskab

De syrlige Belle de Boskoop æbler giver salaten en skøn smagsbalance sammen med de bitre toner fra palmekålen og knasende valnødder. Med en simpel marinade af citron, honning og koldpresset rapsolie er denne salat både lækker og nærende – den…

Asiatisk salat

Romainesalat fra Københavns Fødevarefællesskab

Denne asiatisk-inspirerede salat er en enkel og frisk ret, der alligevel leverer masser af smag. Med sprøde romainestrimler, søde San Marzano-tomater og et strejf af chili, balancerer den på smukt vis mellem friskhed og umami. Soyasaucen og hvidløgene giver den…

Italiensk Sommersalat

Italiensk sommersalat 1 iceberg salathoved 1 bundt forårsløg 1 spidskål 1 bakke friske ærter (ca. 300 gram) 1 bakke hytteost 1 bakke jordbær   Opskrift: Blanchér spidskåIen og si vandet fra i et dørslag. Spidskål, iceberg og forårsløg snittes i…

Forårssalat med røget makrel, nye kartofler og asparges

Forårssalat med røget makrel

Denne forårssalat med røget makrel, nye kartofler og friske asparges er en skøn kombination af sæsonens bedste råvarer. De sprøde radiser, syrlige æbler og delikate purløgsblomster giver et friskt pift, mens en cremet honning-sennepsdressing binder alle smagsnuancerne sammen. Perfekt som…

Kejserhat Capaccio

Kajserhat Carpaccio Københavns Fødevarefællesskab

Kejserhat carpaccio med citron- og olivenolie marinade er en frisk og kreativ tapasret, der virkelig fremhæver smagen af de delikate kejserhatte. Denne ret er perfekt til dem, der elsker rå mad og lette forretter, og den kan tilpasses efter din…

Æggesalat med havesyre og porre-/løg chutney

Ingredienser Salat: 4 æg 1 pose havesyre (ca. 100-150 gram) 4 store asparges 1 bakke kejserhatte (100 gram) Chutney: 3 snitløg 1 bundt salatporre En håndfuld rosiner Jomfru oliven olie Salt og peber Fremgangsmåde Til salaten; 4 æg koges til…

Pastasalat m. brændenældepesto og skvadderkål

Pastasalat m. brændenældepesto og skvadderkål

Toppet med sprødt, røget bacon og et generøst drys parmesan, bringer retten både friskhed og dybde til bordet. Den er ideel som en let frokost eller en sommerlig middagsret, hvor naturens vilde planter spiller hovedrollen. Pastasalaten er både nem at…

April-salat med ræddike, endivie og ærtetop

April-salat

En skøn salat, der smukt markerer overgangen mellem vinter og forår. Den kombinerer det sprøde fra vinterens rodfrugter og endivie med forårets friske ærtetoppe og purløg. En frisk og let cremet dressing med et strejf af honning binder salaten sammen,…