Kategori: tapas

Tatin tærte med rodfrugter

Tatin tærte med rodfrugter: Københavns Fødevarefællesskab

Denne lækre tærte med bagte rodfrugter og søde kartofler er en skøn blanding af sødme og sprødhed, hvor karamelliserede grøntsager bliver dækket af en gylden tærtedej. Perfekt som en rustik og fyldig ret til både hverdag og fest, og den…

Rødbedecarpaccio med parmesan og timian

Rødbedecarpaccio med parmesan og timian

Denne rødbedecarpaccio er en enkel og smuk måde at nyde rå rødbeder på, især de stribede bolsjebeder, der virkelig skinner på tallerkenen. Retten er ikke kun en fryd for øjet, men også for smagsløgene med de delikate kontraster af friske…

Rødbedemums

Lækker New Nordic tapas til det urbane menneske. Ingredienser Rødbeder 300g Hvidløg 2 fede Frisk rosmarin Creme fraiche 2 dl Chili Olivenolie Salt og peber Fremgangsmåde Kog rødbederne møre med skræl. Skrællen kan nemt pilles af efterfølgende. Blend hele lortet.…

Aroniakompot med ingefær

aronia københavns fødevarefællesskab

Kombinationen af de kraftige aroniabær og æbler giver en naturlig frugtsødme, mens ingefæren tilføjer en varm krydret kant. Citronsaften giver det sidste friske løft til kompotten, som er både nem og hurtig at lave. Perfekt som tilbehør til både søde…

Babaghanoush til frokostbordet

babaghanoush københavns fødevarefællesskab

Denne opskrift er perfekt til at pifte hverdagen op og serveres bedst på sprødt rugbrød sammen med frisk salat. Med sin rige smag af grillet aubergine, frisk citron og tahin er den en sund og velsmagende tilføjelse, der både er…

Linsefrikadeller

Lækre sprøde linsefrikadeller Ingredienser 200g grønne linser 1 fed hvidløg 1 stort løg 2 stilke selleri 1 håndfuld frisk mynte 1 æg 1 dl rasp stødt spidskommen stødt koriander salt peber Fremgangsmåde Skyl linserne grundigt. Kog dem i usaltet vand…

Rødbedepesto

rødbedepesto københavns fødevarefællesskab

Har du rødbeder til overs? Denne rødbedepesto er en fantastisk måde at bruge dem på. Den har en smuk farve og en skøn balance mellem den søde smag fra rødbederne, det krydrede strejf af ingefær og den fyldige smag fra…

Kejserhat carpaccio

Kejserhat carpaccio Københavns Fødevarefællesskab

Kejserhat carpaccio er en frisk og lækker tilbehørsret, der er både simpel at forberede og imponerende i sit udseende. Med den delikate smag af kejserhatte, kombineret med syre fra citron, den rige smag af olivenolie og et strejf af friskrevet…

Nordisk gulbede-kaviar

  Ingen fisk har lidt overlast for denne  kaviars skyld. Med opskriften fejrer vi november, den internationale veganermåned. På nyristet rug- eller surdejsbrød er den peberrods-krydrede gule blanding en lækker nordisk vintervariant af sommerens bruchetta med tomat og basilikum. Ingredienser…

Jordskok puré med ristede hvidløg

Jordskok puré med ristede hvidløg

Den milde sødme fra jordskokkerne får et lækkert modspil fra den intense smag af parmesan og den friske estragon. De sprøde hvidløg på toppen tilføjer en skøn knasende tekstur og et krydret twist. Perfekt som tilbehør eller som en del…