Ingredienser
- 150 g Sukker
- 40 g Smør
- 1 spsk. Mørk farin (puddersukker)
- 4 stk Madæbler (Belle de Boskoop)
- 2 stk Kviste frisk rosmarin
- 2 dl Iskold flød
- 3 spsk. Calvados
Fremgangsmåde
Æblerne skrælles, udkernes og skæres i både. Bladene pilles af rosmarinkvis- tene og hakkes (smid stilkene væk)
6 spsk sukker varmes på en stor tefalpande over god varme til det karamelliserer (bliver brunt og flydende), hvorefter smørret smeltes i. Tilsæt æbler og rosmarin og glaser under let omrøring. Fløden piskes stiv og blandes med sukker og calvados. Tallerkenanretninger serveres straks, da de varme æblestyk- ker ellers smelter flødeskum- met helt.
Også godt med kanelstiks til.
NOTE En lidt mindre fed og lidt mere syrlig/frisk variant fås ved at bruge græsk yoghurt i stedet for flødeskum.