Kuller med kartoffel-porresalat og romanescokål

Det er en sund og farverig ret, der er perfekt til en hverdagsmiddag, men også kan imponere gæster ved en festlig lejlighed. Den enkle tilberedning gør det til en hurtig og nem mulighed, uden at gå på kompromis med smagen.

kartoffelsalat_kbhff

Kuller med kartoffel-porresalat og romanescokål

Familien
Denne ret kombinerer den milde smag af kuller med en skøn kartoffel-porresalat og den sprøde romanescokål.
Forb. tid 10 minutter
Tilb. tid 25 minutter
Samlet tid 35 minutter
Ret Hovedret
Køkken Dansk
Antal 4

Ingredienser
  

  • Olivenolie
  • 1 kg kartofler
  • 1 spsk smør
  • ½ Saft af citron
  • 3 porre
  • Havsalt og friskkværnet peber
  • 500 g kullerfilet
  • 1 romanescokål

Sådan gør du
 

  • Vask eller skrub kartoflerne, del dem evt. over på midten og kog dem i 15 minutter i saltet vand. Lad herefter kartoflerne trække i ca. 10 minutter, til de er møre, men stadig faste.
    1 kg kartofler
  • Hæld vandet fra kartoflerne og lad dem dampe tørre.
  • Snit porrerne i grove skriver på skrå. Skyl dem grundigt og damp dem i en smule vand tilsat 1 spiseskefuld smør og salt i 2 minutter. Vend de varme kartofler med porrerne lige inden servering.
    3 porre, 1 spsk smør
  • Tjek fisken for skæl og ben og skær den ud i passende stykker. Steg dem på en teflonpande på skindsiden i en smule olie i ca. 8 minutter. Krydr med havsalt og friskkværnet peber undervejs. Lad fisken stege næsten færdig på skindsiden. Tag panden af varmen, vend straks fisken og lad den stege færdig på eftervarmen. Fisken er færdig, når kødet er hvidt hele vejen igennem.
    Havsalt og friskkværnet peber, 500 g kullerfilet, Olivenolie
  • Del imens kålen i både gennem stokken, og damp dem kort i lidt vand under låg ved høj varme. Hæld vandet fra, krydr med salt og dryp med olivenolie og citronsaft.
    ½ Saft af citron
  • Server fisken med kartoffel-porresalat og dampet kål.
    1 romanescokål
Søgeord Pescetar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering