Rå rødbedesalat med æbler og sesam

De rå rødbeder giver en dejlig sprødhed, mens æblerne tilfører en sød og syrlig kontrast. Den fine balance mellem rødløg, persille og en simpel sennepsdressing gør smagen fyldig og harmonisk. De ristede sesamfrø giver en lækker, nøddeagtig crunch til sidst, der virkelig løfter salaten. Lad dressingen trække godt ind i rødbederne for at få det bedste resultat.

Salaten er ideel til hverdagsbrug, men kan også bruges som en del af et festligt måltid.

Rødbede fra Københavns Fødevarefællesskab

Rå rødbedesalat med æbler og sesam

Anne-Sofie
Denne friske og farverige rødbedesalat er både nem og sund, perfekt som tilbehør eller som en let frokost.
Forb. tid 10 minutter
Tilb. tid 15 minutter
Samlet tid 25 minutter
Ret Salat, Tilbehør
Køkken Vegetar
Antal 3

Ingredienser
  

  • 4-5 mellemstore rødbeder
  • 1 æble
  • 1 rødløg
  • 1 bundt persille
  • 2 spsk. ristede sesamfrø

Dressing

  • 2 Spsk. Æbleeddike citron kan også bruges
  • 1 tsk. Dijon sennep
  • 4 spsk. olivenolie
  • Salt og peber

Sådan gør du
 

  • Skræl de rå rødbeder. Riv rødbederne på et rivejern eller i en food processer. Hak rødløget og persillen fint (synes selv det smager bedst hvis rødløget er hakket rigtig fint!) og skær æblet i små tern.
    4-5 mellemstore rødbeder, 1 rødløg, 1 bundt persille, 1 æble
  • Bland det hele sammen med rødbederne. Pisk dressingen godt sammen og hæld den over salaten. Lad den stå og hvile i 15 min, så dressingen trænger ind i rødbederne.
    2 Spsk. Æbleeddike, 1 tsk. Dijon sennep, 4 spsk. olivenolie, Salt og peber
  • Lige inden servering, ristes sesamfrøene let gyldne på en tør, hed pande. Drys sesamfrøene over salaten og server.
    2 spsk. ristede sesamfrø
Søgeord Vegetar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering