Supernem æblekage
4-6 pers.
Ingredienser
- ca. 6 æbler,
- 150 g mel,
- 150 g sukker,
- 150 g smør,
- lidt mandler ell. andre nødder,
- 1 sps. kanel,
- 1 sps. stødt stjerne anis
- – har du lidt marcipan, er det lækkert at smuldre lidt i dejen
Fremgangsmåde
Skyl og skær æblerne i store stykker, kom dem i et ildfast fad, drys med kanet, stjerne anis.
kom mel, sukker og smør (evt. marcipan) i en skål og “smulder” det til en ensartet, grynet masse. fordel over æblerne og drys de hakkede nødder over. bages v. 180 grader i ca. 45 min, til den er gylden.
sever kagen med drænet yoghurt, rørt op med vanille. man kan efter smag erstatte æbler med anden frugt: hindbær, rabarber, blåbær, dadler m.m. drop da kanel, da det går bedst m. æblerne