Denne bladsellerisalat er en enkel og velsmagende ret, hvor den sprøde selleri får selskab af syrligt æble, varme fra chili, og nøddeagtig fylde fra valnødder. Kombinationen af råvarer skaber en frisk, men samtidig lidt krydret smag, der passer godt som tilbehør til mange hovedretter. Den hurtige sautering af løg og hvidløg fremhæver de aromatiske nuancer, mens æblet tilfører en dejlig sødme, der balancerer det hele.
Bladsellerisalat (fra Årstidernes Livsretter)
Kombinationen af råvarer skaber en frisk, men samtidig lidt krydret smag, der passer godt som tilbehør til mange hovedretter.
Ingredienser
- 6-8 stængler bladselleri
- 1 løg
- 1 fed hvidløg
- 1/2 rød chili
- 2 spsk solsikke-/rapsolie
- 1 syrligt æble
- 2 spsk valnødder
Sådan gør du
- Skær løg, hvidløg og chili i små tern.1 løg, 1 fed hvidløg, 1/2 rød chili
- Hæld dem i en varm gryde med lidt olie og sautér i 3-4 min., til løgene bliver klare.2 spsk solsikke-/rapsolie
- Skær bladselleri i tynde, skrå skiver og kom dem i gryden et par min.6-8 stængler bladselleri
- Skræl evt. æblet og skær det i tynde både.1 syrligt æble
- Hak valnødder groft og vend det i gryden med de øvrige ingredienser. Smag til med salt og peber.2 spsk valnødder