Fennikel- og æblesalat

Citronsaft og -skal giver salaten en friskhed, der komplementerer fennikels karakteristiske anisnoter, mens en smule honning afrunder smagen. Kapers eller tørrede tranebær tilføjer en ekstra dimension og gør salaten perfekt som tilbehør til både fisk og fjerkræ eller en rustik grøntsagsret. Lad den gerne trække lidt inden servering for en endnu mere harmonisk smag.

fennikel københavns fødevarefællesskab

Fennikel- og æblesalat

tine juhl pedersen
Denne fennikel- og æblesalat er et skønt friskt tilbehør, der kombinerer sprød fennikel og sødmefulde æbler med en let og syrlig dressing.
Forb. tid 10 minutter
Tilb. tid 1 time
Samlet tid 1 time 10 minutter
Ret Salat
Køkken Dansk, Vegetar
Antal 4

Ingredienser
  

Dressing

  • Olie
  • ½ Citronsaft- og skal fra citron
  • En lille smule honning
  • Salt og peber

Salat

  • 1 hel fennikel
  • 2 store æbler
  • Kapers/tørrede tranebær

Sådan gør du
 

  • Snit fennikel og æbler i meget tynde skiver og bland de snittede grøntsager med dressingen. Lad det gerne stå og trække i en times tid, for at få den skarpe smag fra fenniklen dæmpet.
    Olie, ½ Citronsaft- og skal fra citron, En lille smule honning, 1 hel fennikel, 2 store æbler, Salt og peber
  • Stryg kapers eller tørrede tranebær over salaten, alt efter smag.
    Kapers/tørrede tranebær

Noter

Velbekomme!
Søgeord Vegetar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering