Denne friske hvidkålssalat med jordskokker og grape er en sprød og syrlig ret, der lyser op på tallerkenen. Med de knasende jordskokker, den saftige grapefrugt og den friske persille får du en perfekt kombination af smagsnuancer og teksturer. Salaten kræver ingen dressing, da den naturlige syre fra citrusfrugten bidrager med masser af smag. Jordskokkerne, som kan høstes fra efteråret til foråret, er en lækker og sund tilføjelse, der smager bedst rå i salater eller let stegte.
Hvidkålssalat med jordskokker og grape
Server salaten som tilbehør til lynstegte grøntsager, makaronigratin eller bønnegryde, og eksperimentér gerne med at bytte grapefrugt ud med pomelo eller appelsin for en lidt anderledes smagsoplevelse.
Ingredienser
- 200 g hvidkål
- 200 g jordskokker
- 1 grapefrugt 300 g
- 1 bdt persille
- 20 g valnøddekerner
- lidt citronsaft
Sådan gør du
- Når der er citrusfrugt i salaten, er dressing ikke nødvendig. Jordskokker er knoldene fra en 2 meter høj plante. De første høstes i efteråret, og de fås helt frem til april måned. Jordskokker smager bedst rå i salat eller råstegte som tilbehør.
- Jordskokkerne skal skrubbes grundigt og evt. skrælles. Kom de skrællede eller udskårne jordskokker i koldt vand evt. med citronsaft, derved undgåes brunfarvning.200 g jordskokker, lidt citronsaft
- Snit hvidkålen i fine strimler.200 g hvidkål
- Snit jordskokkerne i tynde skiver og kom dem i en skål med koldt vand tilsat 1 spsk citron- eller grapesaft. Skær grapefrugtkødet ud i fileter, fri for kerner og skræl.1 grapefrugt
- Hak persillen fint og del valnøddekernerne. Bland hvidkål, jordskokker, grapefrugt, persille og valnødder.1 bdt persille, 20 g valnøddekerner
- Server f.eks. salaten til lynstegte grønsager, makaronigratin eller bønnegryde.
Noter
Persillen kan om efteråret og vinteren erstattes af finthakket grønkål.
Grapefrugt kan erstattes af pomelo eller appelsin.