Kålrabi-suppe

Kålrabien er en jævnt undervurderet roe! Den er mild i smagen og indeholder bl.a. en del A og C vitamin. Den er fx lækker i en flødestuvning, men nu skal vi lave en suppe ud af den!

  • 1 Kålrabi
  • 3 Gulerødder
  • 2 Løg
  • 1 Fed hvidløg
  • 2 Pastinakker
  • Citron
  • Fløde eller kokosmælk
  • Olie, salt, peber

Fremgangsmåde

Det er ret simpelt at lave suppe. Du skræller alle ingredienserne, skærer dem i tern og så skal de i en gryde.

Start med at svitse løg og hvidløg i olivenolie i en varm gryde 1 minuts tid, og tilføj så resten af ingredienserne og lad det svitse et minut mere.

Så tilsætter du vand og koger det hele indtil grøntsagerne er møre, hvorefter du skal i gang med (stav)blenderen. Du hælder vandet fra (måske ikke det hele, men det meste), blender løs mens du tilføjer fløde/kokosmælk og smager til med citron, salt og peber.

Når suppen har den ønskede konsistens (og smag) er der kun tilbage at sætte sig til bordet og slupre den varme suppe i sig, som værn mod det lange vinter.

Tilføjet af Familien på 3. 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Optionally add an image (JPEG only)