Pastinak pandekager

parsnip pancakes

Indisk krydrede pastinak pandekager med chili, ingefær og honing yoghurt dressing. Passer godt sammen med krydrede kikærter, cous cous eller pita/naan brød.

Ingredienser (4 personer)

  • Yoghurt dressing:
  • 1 grøn chili
  • 1/2 tsk gurkemeje
  • 1 spsk honing
  • Pandekager:
  • 175 g pastinakker (revet)
  • 1 tsk spidskommenfrø
  • 1 tsk fennikelfrø (valgfri)
  • 1 tsk stødt coriander
  • 1/2 tsk gurkemeje
  • 1 tsk bagepulver
  • 100 g hvedemel/kikærtemel
  • 2 grønne chili (tag kernerne ud og skær dem i små stykker)
  • 1 lille løg
  • 1 tsk ingefær (revet)

Fremgangsmåde

Stej grøn chili, ingefær og gurkemeje i en pande i lidt sesam eller raps olie. Pisk yoghurten (skyr kan også bruges) og tilføj blandingen. Sæt i køleskabet.

I en skål, tilføj alle pandekage ingredienser bortset fra olien og tilføj 200 ml vand. Bland det hele godt sammen.

Varm en teflonpande i 10 minuter før du tilsætter 1 spsk olie. Tilføj cirka 1.5 spsk af blandingen per pandekage. Steg dem cirka 3 minutter på hver side og hold dem varme i ovnen mens du steger resten.

Tilføjet af Mette
Print Friendly, PDF & Email

2 comments for “Pastinak pandekager

  1. 11. marts 2015 at 06:36

    Lyder lækkert, men skal der slet ik æg i?

  2. Mette
    27. april 2015 at 11:23

    Hej Anna! Du må undskylde jeg svarer så sent, ser først din besked nu. Jeg syntes selv melet er nok til at holde det hele sammen med, men det vil da helt sikkert ikke skade at putte et æg i 🙂

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Optionally add an image (JPEG only)