Rabarberkompot

Denne rabarberkompot med et strejf af frisk rosmarin og citron er en perfekt balance mellem sødme og syrlighed, der kan nydes på alt fra morgenyoghurt til desserter eller som et spændende tilbehør til kødretter. Den let karamelliserede rabarber bliver blød og sirupsagtig i ovnen og kan opbevares på glas, klar til at give dine retter et frisk, sommerligt løft.

Rabarber til rabarberkompot fra Københavns Fødevarefællesskab

Rabarberkompot

Bue Thastum
Denne rabarberkompot med et strejf af frisk rosmarin og citron er en perfekt balance mellem sødme og syrlighed, der kan nydes på alt fra morgenyoghurt til desserter eller som et spændende tilbehør til kødretter.
Forb. tid 15 minutter
Tilb. tid 30 minutter
Samlet tid 45 minutter
Ret Dessert, Morgenmad, Tilbehør
Antal 1 glas

Ingredienser
  

  • 500 g rabarber
  • 250-400 g rørsukker
  • Lidt frisk rosmarin
  • 1 skallen af en økologisk citron

Trifli med ovenstående rabarberkompot

  • 2 1/2 dl piskefløde
  • 1/2 l vanilleis
  • 10-20 gode makroner

Sådan gør du
 

  • Rens rabarberen, skær top og bund af og snit den i stykker af ca. 1 cm.
    500 g rabarber
  • Vend rabarberstykkerne i rørsukkeret (400 g sukker giver en sød kompot til desserter, mens mindre gør den mere "madagtig" – den kan anvendes, som man bruger en chutney) og tilsæt citronskal og rosmarin.
    250-400 g rørsukker, Lidt frisk rosmarin, 1 skallen af en økologisk citron
  • Put det hele i et ildfast fad og smæk det i ovnen ved 200 grader i ca 25 minutter, til rabarberen er blød og sukkeret er blevet til en flot lyserød sirup.

Trifli af rabarberkompot

  • Pisk fløde og vaniljekorn til flødeskum. 
    2 1/2 dl piskefløde
  • Knus makronerne og kom dem i bunden af et glas. 
    10-20 gode makroner
  • Kom rabarber ovenpå og slut af med en kugle is og flødeskum.
    1/2 l vanilleis

Noter

Opbevares på helt rene glas og spises på morgenyoghurten, til ost, kødretter eller i en trifli.
Søgeord Vegetar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering