Ingredienser
- 500 g rabarber
- 250-400 g rørsukker
- Lidt frisk rosmarin
- skallen af en økologisk citron
Fremgang
Rens rabarberen, skær top og bund af og snit den i stykker af ca. 1 cm. Vend rabarberstykkerne i rørsukkeret (400 g sukker giver en sød kompot til desserter, mens mindre gør den mere “madagtig” – den kan anvendes, som man bruger en chutney) og tilsæt citronskal og rosmarin. Put det hele i et ildfast fad og smæk det i ovnen ved 200 grader i ca 25 minutter, til rabarberen er blød og sukkeret er blevet til en flot lyserød sirup. Opbevares på helt rene glas og spises på morgenyoghurten, til ost, kødretter eller i en trifli:
En portion rabarberkompot fra 500 g rabarber
2 1/2 dl piskefløde
1/2 l vanilleis
10-20 gode makroner
Pisk fløde og vaniljekorn til flødeskum. Knus makronerne og kom dem i bunden af et glas. Kom rabarber ovenpå og slut af med en kugle is og flødeskum.