Vinterhvidkålscurry m. quinoasalat

En simpel, men hyggelig vinterkålklassiker. Her serveret med quinoasalat og humus.

Retten er lavet med oksekød, men kan sagtens trylles om til at være vegetarisk ved enten at bruge quorn, sojaform eller lignende, eller bare helt undlade den slags fornøjeligheder og lade hvidkålen bære retten alene – det bliver den ikke ringere af.

Ingredienser

Til curryen:

  • Hvidkål
  • Oksekød/quorn/sojaform/ingenting
  • Løg
  • Hvidløg
  • Rapsolie
  • Spidskommen
  • Karry
  • Fløde / kokosmælk
  • Citron
  • Evt. æblejuice

Til quinoasalaten:

  • Quinoa
  • Feta / tofu
  • Rødløg
  • Bredbladet persille
  • Frisk chili
  • Citron
  • Olivenolie
  • Æblecidereddike

Fremgangsmåde

Quinoaen koges i letsaltet vand – beregn omkring en deciliter pr. person.

Rødløg og persille hakkes, feta/tofu brækkes i passende stykker. Stil til side og bland med quinoaen, når denne er nogenlunde afkølet. Bland olivenolie, citronsaft og -skal, finthakket chili, æblecidereddike og salt & peber og vend det i salaten.

Hvidkålen skæres ud i strimler, løg og hvidløg hakkes.

Varm olien op i en tykbundet gryde og steg karry, spidskommen, løg og hvidløg et par minutter ved medium varme. Kom kød/quorn/sojaform i og steg yderligere nogle minutter. Dernæst i med hvidkålen, steg et par minutter mens der vendes godt rundt i gryden. Kom lidt vand i bunden, læg låg på og lad det simre 5-10 minutter indtil hvidkålen er ved at være mør. Kom så fløde/kokosmælk ved, så meget som du synes, sammen med citronsaft og gerne en sjat æblejuice, hvis du har. Lad retten koge kort igennem og smag til med salt og peber, og eventuelt sukker og/eller mere citron.

Spis gerne med godt brød, humus, fed yoghurt, chutney eller hvad du ellers føler for. Kan også spises blot med ris i stedet for quinoasalaten.
Velbekomme!

Tilføjet af May Lykke
Print Friendly, PDF & Email

1 comment for “Vinterhvidkålscurry m. quinoasalat

  1. Janne
    29. januar 2012 at 11:44

    har lavet quinoa-salaten og den er nam – kan virkelig anbefales. tak for god opskrift 🙂

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Optionally add an image (JPEG only)