En genial appetizer!
Ingredienser
- jordskokker
- sardiner fra dåse
- gammelt brød
- mayonnaise
- persille
- olivenolie el. andefedt
Fremgangsmåde
Vask jordskokkerne grundigt med en børste og tør dem grundigt af. Gnid dem med salt og ganske lidt olivenolie eller andefedt og sæt dem hele i et fad i en forvarmet ovn på 220C.
I medens: Find en lille tallernen der kan tåle ovnens varme. Åbn en dåse af de bedste sardiner du kan finde og læg dem pænt i tallerkenen med en smule af olien fra dåsen. Drys med krummer fra gårsdagens brød
Når jordskokkerne er næsten færdige (dvs. sprøde på ydersiden og bløde indeni, 30-40 min. afhængig af ovn og størrelse) tænder du grillen og sætter sardinerne ind. 3 minutter (ca).
Drys sardinerne med hakket persille og server hele herligheden med små gafler og servietter og en god mayo du selv har rørt.
Pas på jordskokkerne. De er varme!