Sauteret hayatogræskar med jordskokkepuré og quinoa

Det søde græskar, krydret med karry og spidskommen, suppleres smukt af den cremede jordskokkepuré med en strejf af rosmarin og citron. Quinoaen tilføjer både protein og en let nøddeagtig smag, hvilket gør retten både nærende og mættende. Persille og feta giver friskhed og dybde til de møre grøntsager, mens retten kan tilpasses til veganere med simple erstatninger. Perfekt til en middag, hvor du vil imponere med smag, farver og sundhed på én gang!

Sauteret hayatogræskar med jordskokkepuré og quinoa

Sauteret hayatogræskar med jordskokkepuré og quinoa

Aya
Denne farverige og velsmagende ret med sauteret hayatogræskar, jordskokkepuré og quinoa er en harmonisk blanding af teksturer og smagsnuancer.
Forb. tid 15 minutter
Tilb. tid 50 minutter
Samlet tid 1 time 5 minutter
Ret Hovedret, Salat, Tilbehør
Køkken Vegetar
Antal 4

Ingredienser
  

  • 1 Hayatogræskar
  • 1 porre
  • 1 bundt snittebønner ca. 8-9 stk
  • 1 bundt persille
  • 3 fed hvidløg
  • Feta
  • 3-4 spsk olivenolie
  • 3 tsk Karrypulver
  • 2 tsk Stødt spidskommen
  • ½ Saft fra citron
  • 1/2 kg jordskokker
  • 2 små kartofler
  • Rosmarin
  • 1-2 dl mælk
  • Quinoa
  • Salt og peber

Sådan gør du
 

Sauteret Hayatogræskar

  • Halver græskaret, skrab kernerne ud med en ske, fjern skrællen og skær det i mindre tern. (Det er nemmest at skrælle græskaret, hvis du først deler det i både, der følger de naturlige indhak i skrællen).
    1 Hayatogræskar
  • Rens porren og skær den i tynde skiver. Vask bønnerne, nib enderne af og skær dem i mindre stykker. Hak hvidløg og skyllet persille.
    1 porre, 1 bundt persille, 3 fed hvidløg
  • Varm olien på en stor pande og tilsæt ca. 2 tsk spidskommen, 3 tsk karry og de hakkede hvidløg. Lad krydderierne brænde af. Tilsæt græskaret. Når græskaret er halvfærdigt (smag eller stik med en gaffel) tilføjes bønner og porrer. Steg grøntsagerne til de er møre, men ikke overstegte. Smag til med salt og godt med friskkværnet peber undervejs. Når grøntsagerne er næsten færdige tilsættes persille og feta som steges med de sidste to minutter.
    1 bundt snittebønner, 3-4 spsk olivenolie, 3 tsk Karrypulver, 2 tsk Stødt spidskommen, Salt og peber

Jordskokkepuré

  • Skræl jordskokker og kartofler og kog dem til de er helt møre (ca. 10-15 min) sammen med 1-2tsk rosmarin. Hæld vandet fra gryden.
    1/2 kg jordskokker, 2 små kartofler, Rosmarin
  • Blend grøntsagerne med en stavblender og tilsæt mælk, citronsaft, salt og peber undervejs til der opnås ønsket konsistens og smag. (Puréen skal være cremet og ikke for tyk).
    1-2 dl mælk, ½ Saft fra citron

Quinoa

  • Skyl 2 dl quinoa i koldt vand. Kog med 4 dl vand og 1/2 tsk salt i ca. 15 min. Hæld resterende vand fra gryden.
    Quinoa
  • Da alle retterne har samme forberedelsestid, kan man sagtens sætte det hele over på én gang. Vær forberedt på at det tager lidt tid at klargøre græskaret 🙂 Veganere kan evt. erstatte feta med ristet tofu og bruge soyamælk i stedet for komælk.
    Feta

Noter

Velbekomme!
Søgeord Vegetar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering