Ingredienser
- 1 Hayatogræskar
- 1 porre
- Et bundt snittebønner (ca. 8-9 stk)
- Et bundt persille
- 3 fed hvidløg
- Feta
- 3-4 spsk olivenolie
- Karrypulver
- Stødt spidskommen
- Saft fra 1/2 citron
- 1/2kg jordskokker
- 2 små kartofler
- Rosmarin
- 1-2dl mælk
- Quinoa
- Salt og peber
Fremgangsmåde
Sauteret Hayatogræskar:
Halver græskaret, skrab kernerne ud med en ske, fjern skrællen og skær det i mindre tern. (Det er nemmest at skrælle græskaret, hvis du først deler det i både, der følger de naturlige indhak i skrællen). Rens porren og skær den i tynde skiver. Vask bønnerne, nib enderne af og skær dem i mindre stykker. Hak hvidløg og skyllet persille. Varm olien på en stor pande og tilsæt ca. 2 tsk spidskommen, 3 tsk karry og de hakkede hvidløg. Lad krydderierne brænde af. Tilsæt græskaret. Når græskaret er halvfærdigt (smag eller stik med en gaffel) tilføjes bønner og porrer. Steg grøntsagerne til de er møre, men ikke overstegte. Smag til med salt og godt med friskkværnet peber undervejs. Når grøntsagerne er næsten færdige tilsættes persille og feta som steges med de sidste to minutter.
Jordskokkepuré
Skræl jordskokker og kartofler og kog dem til de er helt møre (ca. 10-15 min) sammen med 1-2tsk rosmarin. Hæld vandet fra gryden. Blend grøntsagerne med en stavblender og tilsæt mælk, citronsaft, salt og peber undervejs til der opnås ønsket konsistens og smag. (Puréen skal være cremet og ikke for tyk).
Quinoa
Skyl 2 dl quinoa i koldt vand. Kog med 4 dl vand og 1/2 tsk salt i ca. 15 min. Hæld resterende vand fra gryden.
Opskriften passer til ca. 4 personer. Da alle retterne har samme forberedelsestid, kan man sagtens sætte det hele over på én gang. Vær forberedt på at det tager lidt tid at klargøre græskaret 🙂 Veganere kan evt. erstatte feta med ristet tofu og bruge soyamælk i stedet for komælk. Velbekomme!
Tilføjet af Aya