Rødbedesalat med gedeost

De marinerede og bagte rødbeder tilfører en skøn tekstur, mens æbleternene og rødløget giver et friskt og sprødt element. Den pikante dressing med sennep og peberrod binder ingredienserne sammen og skaber en harmonisk balance. Toppet med grofthakket estragon og små klatter af gedeost er denne salat en skøn forret eller en elegant tilbehørsret til festlige anledninger.

rødbede med gedeost københavns fødevarefællesskab

Rødbedesalat med gedeost

Karina
Rødbedesalat med gedeost er en farverig og velsmagende ret, der kombinerer den jordagtige sødme fra rødbeder med den cremede fyldighed fra gedeost.
Forb. tid 10 minutter
Tilb. tid 1 time
Samlet tid 1 time 10 minutter
Ret Salat, Tilbehør
Køkken Fransk, Vegetar
Antal 4

Ingredienser
  

  • 500 g rødbede
  • 2 spsk kirsebæreddike
  • Salt
  • 1 æble i fine tern
  • 1 rødløg i fine tern

Dressing

  • 1 spsk olivenolie
  • spsk sennep
  • 2 spsk rørsukker
  • 2 spsk fintrevet peberrod

Topping

  • 200 g frisk gedeost
  • ½ dl estragon grofthakket

Sådan gør du
 

  • Skræl en rødbede og skær den i meget fine tern.
    500 g rødbede
  • Mariner den med kirsebæreddike og lidt salt i 1 time
    2 spsk kirsebæreddike, Salt
  • Bag resten af rødbederne med skræl i 1 time ved 180 grader
  • Overhæld med koldt vand og pil skrællen af
  • Skær de bagte rødbeder i meget fine tern
  • Rør ingredienserne sammen til dressingen
    1 spsk olivenolie, 1½ spsk sennep, 2 spsk rørsukker
  • Vend de marinerede rødbeder, bagte rødbeder, løg og æble med dressingen
    1 æble i fine tern, 1 rødløg i fine tern, 2 spsk fintrevet peberrod
  • Anret på et hvidt fad
  • Sæt små toppe af gedeosten på toppen af rødbedesalaten
    200 g frisk gedeost
  • Drys med estragon før servering
    ½ dl estragon
Søgeord Vegetar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering