Æblekålsuppe med sprøde æbleringe, bacon og persilledrys

Denne æblekålsuppe er en varm og fyldig efterårsret, der kombinerer sødme fra æblerne med den milde smag af hvidkål og et strejf af fløde for en cremet konsistens. Den får et løft af sprød bacon og frisk persille, som tilføjer både tekstur og smag. De sprøde æbleringe på toppen giver retten en dejlig friskhed og et knasende element, der passer perfekt til den silkebløde suppe.

Æblekålsuppe med sprøde æbleringe, bacon og persilledrys

Æblekålsuppe med sprøde æbleringe, bacon og persilledrys

Karina
En skøn ret til de kølige måneder, som kan serveres som forret eller en let hovedret.
Forb. tid 15 minutter
Tilb. tid 15 minutter
Samlet tid 30 minutter
Ret Forret, Hovedret, Let hovedret, Suppe
Køkken Dansk, Vegetar
Antal 4

Ingredienser
  

  • 1 løg i tern
  • 1/4 hvidkål groftskåret
  • 2 æbler i tern
  • 1 bagekartoffel i tern
  • 2 tsk rapsolie fra Lehnsgården
  • 5 dl hønsefond
  • 1 spsk æblecidergastrik
  • Salt og peber
  • ½ dl fløde
  • 100 g bacon
  • Bredbladet persille finthakket

Sådan gør du
 

  • Sauter grøntsagerne i rapsolie.
    1 løg i tern, 1/4 hvidkål, 2 æbler i tern, 2 tsk rapsolie fra Lehnsgården, 1 bagekartoffel i tern
  • Tilsæt fond og gastrik
    5 dl hønsefond, 1 spsk æblecidergastrik
  • Kog igennem og blend
  • Put fløde i
    ½ dl fløde
  • Smag til med salt, peber og juster med gastrik
    Salt og peber
  • Rist bacon
    100 g bacon
  • Server suppen med ristet bacon, sprøde æbleringe og persilledrys
    Bredbladet persille
Søgeord Vegetar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering