Denne æblekålsuppe er en varm og fyldig efterårsret, der kombinerer sødme fra æblerne med den milde smag af hvidkål og et strejf af fløde for en cremet konsistens. Den får et løft af sprød bacon og frisk persille, som tilføjer både tekstur og smag. De sprøde æbleringe på toppen giver retten en dejlig friskhed og et knasende element, der passer perfekt til den silkebløde suppe.
Æblekålsuppe med sprøde æbleringe, bacon og persilledrys
En skøn ret til de kølige måneder, som kan serveres som forret eller en let hovedret.
Ingredienser
- 1 løg i tern
- 1/4 hvidkål groftskåret
- 2 æbler i tern
- 1 bagekartoffel i tern
- 2 tsk rapsolie fra Lehnsgården
- 5 dl hønsefond
- 1 spsk æblecidergastrik
- Salt og peber
- ½ dl fløde
- 100 g bacon
- Bredbladet persille finthakket
Sådan gør du
- Sauter grøntsagerne i rapsolie.1 løg i tern, 1/4 hvidkål, 2 æbler i tern, 2 tsk rapsolie fra Lehnsgården, 1 bagekartoffel i tern
- Tilsæt fond og gastrik5 dl hønsefond, 1 spsk æblecidergastrik
- Kog igennem og blend
- Put fløde i½ dl fløde
- Smag til med salt, peber og juster med gastrikSalt og peber
- Rist bacon100 g bacon
- Server suppen med ristet bacon, sprøde æbleringe og persilledrysBredbladet persille