Bagte rødbeder med parmesancreme

De sprøde rødbeder og den intense smag fra parmesanen skaber en perfekt balance, der gør retten ideel som tilbehør til både magert kød og fisk. Dette er en rustik og smuk anretning, der passer lige så godt til hverdag som til en festlig middag.

bagte rødbeder københavns fødevarefællesskab

Bagte rødbeder med parmesancreme

astridkirk
Bagte rødbeder med parmesancreme er en enkel og smagfuld ret, hvor rødbedernes naturlige sødme fremhæves ved bagningen og komplimenteres af den cremede, fyldige parmesancreme.
Forb. tid 10 minutter
Tilb. tid 45 minutter
Samlet tid 55 minutter
Ret Salat, Tilbehør
Køkken Vegetar
Antal 4

Ingredienser
  

  • 1,5 kg rødbeder
  • 1 spsk. olivenolie
  • salt og peber

Creme

  • 100 g græsk yoghurt 10 procent
  • 2 spsk. friskreven parmesan
  • 1 fed presset hvidløg
  • salt og peber

Sådan gør du
 

  • Skræl og skær rødbederne i stave på ca. 1/2 x 1 x 7 cm eller lad små skrællede rødbeder være hele eller halve.
    1,5 kg rødbeder
  • Vend dem i olie, salt og peber.
    1 spsk. olivenolie, salt og peber
  • Bag dem i en bradepande med bagepapir, ved 175 grader varmluft i ca. 45 minutter, til de er sprøde og møre.
  • Vend undervejs, afkøl dem.
  • Til cremen blandes ingredienserne, og cremen smages til.
    2 spsk. friskreven parmesan, 1 fed presset hvidløg, salt og peber, 100 g græsk yoghurt 10 procent

Ved serveringen

  • Anret rødbederne med cremen fordelt over og drys med friskreven parmesan.
  • Server f.eks. salaten til magert kød eller fisk
Søgeord Vegetar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering