November er international veganermåned. Denne opskrift egner sig perfekt til at lade dyrene være i fred.
Ingredienser
- Rødkål. Æble. Nødder. Dadler. Olivenolie. Sennep.Citronsaft eller æbleeddike. Mynteblade. Udblødte, kogte kikærter eller en dåse.
Fremgangsmåde
Salat: Snit rødkål meget fint og læg den i koldt vand 15 min. eller mere. Lad kålen dryppe godt af i et dørslag. Vask og skær et æble i tynde både. Anret kålen i et fad med æblerne ovenpå. Drys gerne en håndfuld hakkede nødder og 2-3 friske, fintskårne dadler på toppen. Overhæld det hele med en marinade af olivenolie, sennep og citron/æbleeddike efter smag. Rødkålssalaten er endnu bedre næste dag! Suppler evt. salaten med en håndfuld udblødte, kogte kikærter eller skyl og afdryp indholdet af en dåse.
Kartofler: Vask og kog 1 kg små kartofler knap møre. Lad dem køle af. Hak en håndfuld mynteblade. Smelt 4 spsk rørsukker på panden. Tilsæt 4 spsk. olivenolie og hakket mynte – gem lidt til pynt. Vend kartoflerne rundt i blandingen, til de får en sukret overflade. Krydr med salt og peber og server i en skål. Pynt med de sidste mynteblade.
God appetit! Karin Elrød
Tilføjet af (navn)