Brunede myntekartofler med sprød rødkålsalat

 

November er international veganermåned. Denne opskrift egner sig perfekt til at lade dyrene være i fred.

Ingredienser

  • Rødkål. Æble. Nødder. Dadler. Olivenolie. Sennep.Citronsaft eller æbleeddike. Mynteblade. Udblødte, kogte kikærter eller en dåse.

Fremgangsmåde

Salat: Snit rødkål meget fint og læg den i koldt vand 15 min. eller mere. Lad kålen dryppe godt af i et dørslag. Vask og skær et æble i tynde både. Anret kålen i et fad med æblerne ovenpå.  Drys gerne en håndfuld hakkede nødder og 2-3 friske, fintskårne dadler på toppen. Overhæld det hele med en marinade af olivenolie, sennep og citron/æbleeddike efter smag. Rødkålssalaten er endnu bedre næste dag! Suppler evt. salaten med en håndfuld udblødte, kogte kikærter eller skyl og afdryp indholdet af en dåse.

Kartofler: Vask og kog 1 kg små kartofler knap møre. Lad dem køle af. Hak en håndfuld mynteblade. Smelt 4 spsk rørsukker på panden. Tilsæt 4 spsk. olivenolie og hakket mynte – gem lidt til pynt. Vend kartoflerne rundt i blandingen, til de får en sukret overflade. Krydr med salt og peber og server i en skål. Pynt med de sidste mynteblade.

God appetit! Karin Elrød

Tilføjet af (navn)
Print Friendly, PDF & Email

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Optionally add an image (JPEG only)