Ingredienser
- 1 stort hokkaido græskar, skrællet og skåret i grove stykker
- 2 gulerødder
- neutral olie
- saft af 2-3 appelsiner
- 3 cm ingefærknold, revet
- et par chipotle chili (røget chili på dåse)
- korn af 1 stang vanille
- evt. lidt creme fraiche til anretning
Fremgangsmåde
Græskar og gulerodsstykker ristes i olie i en stor gryde til de begynder at blive bløde og falde sammen. Grønsagerne dækkes med vand eller grønsagsfond (hvis man har) og står og simrer en halv time eller mere under låg. Stavblendes godt igennem.
Suppen smages til med ingefær, chipotle, appelsinsaft og vanille. Smagen skal være sød og stærk, men krydderierne må ikke overdøve hokkaido smagen.
Anret med en smule creme fraiche og de ristede kerner fra hokkaidoen. Spis et godt sejt brød til.