Grønkål med nødder og æbler

Sådan så produktionen ud til KBHFF’s visionsdag lørdag d. 24. oktober

Ingredienser

  • 300 g grønkål/palmekål
  • 200 g madæbler
  • 100 g hasselnødder
  • 40 g rosiner

    Dressing:
  • 1 spsk Æbleeddike
  • 1 dl friskpresset appelsinsaft
  • 1/2 spsk flydende honning
  • 1 1/2 dl Piskefløde/sojafløde

Fremgangsmåde

Rist nødderne på en tør pande for at fremhæve smagen.

Grønkålsbladene skæres fra stokken, skylles grundigt, afdryppes og blendes i en foodprocessor sammen med hasselnødderne.

Æblerne skæres i bittesmå terninger og blandes i salaten.

Dressingen røres sammen (Minus fløden) og blandes i grønkålen.

Fløden piskes og vendes i til sidst i salaten.

 

Salaten er tyvstjålet fra bogen: “Suveræne salater og brilliante buffeter”

Print Friendly, PDF & Email

1 comment for “Grønkål med nødder og æbler

  1. Janus
    17. december 2011 at 10:57

    Yderst delikat salat, er lidt slikagtig. Grønkålens ellers hårde struktur bliver sprød, når den hakkes fint og blandes med den syreholdige dresssing.

    Matcher godt den lidt fede julemad.

    Vi lavede salaten uden brug af foodprocessor, blot finthakket med kniv.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Optionally add an image (JPEG only)