Ingredienser
- 150 g Franske puylinser
- Salt
- 1 Lauerbærblade
- 100 g Porre
- 250 g Gulerødder
- 250 g Selleri
- 125 g madæbler
- 3 spsk. olie
- 1 fed hvidløg
- 1 spsk. sennep
- 2 tsk. Balsamicoeddike
- 1 tsk tørret timian
- Salt og peber
- Evt. Hakket persille
Fremgangsmåde
Linserne koges i rigeligt vand med salt til de er helt møre, men ikke udkogte, ca. 15-20 minutter.
Gulerødderne, selleri og æbler skæres i terninger.
Hvidløget og persillen hakkes.Porre skæres i kvarter på langs og herefter i skiver. De renses lettest i en skål i flere hold rent vand efter de er udskåret.
Steg først hvidløg, gulerod og selleri. Efter ca. 3 minutter tilsættes porrerne og æblerne.
Efter yderligere 1 minut eller 2 tilsættes senneppen og timian, som steges ganske kort tid.
Panden tages af varmen og eddiken tilsættes. Grøntsagerne blandes med linserne og salaten smages til. Drys evt. persille over.