Linser med rodfrugter

Ingredienser

  • 150 g Franske puylinser
  • Salt
  • 1 Lauerbærblade
  • 100 g Porre
  • 250 g Gulerødder
  • 250 g Selleri
  • 125 g madæbler
  • 3 spsk. olie
  • 1 fed hvidløg
  • 1 spsk. sennep
  • 2 tsk. Balsamicoeddike
  • 1 tsk tørret timian
  • Salt og peber
  • Evt. Hakket persille

Fremgangsmåde

Linserne koges i rigeligt vand med salt til de er helt møre, men ikke udkogte, ca. 15-20 minutter.

Gulerødderne, selleri og æbler skæres i terninger.

Hvidløget og persillen hakkes.Porre skæres i kvarter på langs og herefter i skiver. De renses lettest i en skål i flere hold rent vand efter de er udskåret.

Steg først hvidløg, gulerod og selleri. Efter ca. 3 minutter tilsættes porrerne og æblerne.

Efter yderligere 1 minut eller 2 tilsættes senneppen og timian, som steges ganske kort tid.

Panden tages af varmen og eddiken tilsættes. Grøntsagerne blandes med linserne og salaten smages til. Drys evt. persille over.

Print Friendly, PDF & Email

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Optionally add an image (JPEG only)