Gulerodskage med ostecreme

Fra uge 51 2009

Ingredienser

  • 4 æg
  • 400 g sukker
  • 300 g smør
  • 6 dl. gulerødder
  • 350 g mel
  • 3 tsk bagepulver
  • 2 topske kanel

Creme-glasur

  • 200 g flødeost naturel
  • 2 spsk vand
  • 1 dl florsukker
  • 2 tsk fintrevet citronskal
  • 2 tsk friskpresset citronsaft

Fremgangsmåde

Smelt smøret og stil til afkøling. Riv gulerødder. Bland mel, bagepulver og kanel. Pisk æg og sukker og tilsæt det afkølede smør ,tilsæt gulerødder og melblandingen. Passer til lille bradepande eller stor springform.
Bages nederst i ovnen på 175 – 200 grader i ca. 40 minutter.
Cremeglasuren tilsættes når kagen er afkølet.
Pynt med revet citronskal og evt. valnødder.

Print Friendly, PDF & Email

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Optionally add an image (JPEG only)