Fra uge 51 2009
Ingredienser
- 4 æg
- 400 g sukker
- 300 g smør
- 6 dl. gulerødder
- 350 g mel
- 3 tsk bagepulver
- 2 topske kanel
Creme-glasur
- 200 g flødeost naturel
- 2 spsk vand
- 1 dl florsukker
- 2 tsk fintrevet citronskal
- 2 tsk friskpresset citronsaft
Fremgangsmåde
Smelt smøret og stil til afkøling. Riv gulerødder. Bland mel, bagepulver og kanel. Pisk æg og sukker og tilsæt det afkølede smør ,tilsæt gulerødder og melblandingen. Passer til lille bradepande eller stor springform.
Bages nederst i ovnen på 175 – 200 grader i ca. 40 minutter.
Cremeglasuren tilsættes når kagen er afkølet.
Pynt med revet citronskal og evt. valnødder.