Gulerødder i fløde / Carottes à la crème

    Ingredienser

    • 600g gulerødder
    • 2 fed hvidløg
    • 1dl fløde (madlavningsfløde, piskefløde, …)
    • smør
    • olie
    • salt og peber

    Fremgangsmåde

    • Vask, skræl og skær gulerødderne i mellemtykke skiver (mellem 0,5 og 1cm).
    • Pil og hak hvidløgsfeddene.
    • Varm en sauterpande (eller en høj stegepande) op med en klat smør og en spiseskefuld olie. Når panden er varm, sauter hvidløg og gulerødder i 5 minutter ved middel varme. Tilføje lidt salt. Tilføje vand i panden indtil den dækker gulerødderne, men ikke mere.
    • Kog i 20 minutter, stadig ved middel varme, halvt tildækket med en låg. Det skal simre (skru ikke ned for varmen). Efter 20 minutter skal vandet være absorberet af gulerødderne (ellers fjerne det overskydende vand). Tilsæt fløden, salt, peber og smag til.
    • Lad reducere i 5 minutter ved middel varme. Serveres varm.
    Print Friendly, PDF & Email

    Skriv et svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

    Optionally add an image (JPEG only)