
Ingredienser (til 24 cm form)
- Ca. 1 kg blandet rodfrugter (f.eks. pastinak, rødbeder, gulerødder…) og søde kartofler
- 2 rødløg
- Tærtedej
- Ca. 4 spsk sukker
- Olivenolie, salt og peber
Fremgangsmåde
- Skræl alle grøntsager og skær dem i tykke skiver (ca. 1-1,5 cm)
- Varm ovnen til 180 grader
- Læg grøntsager i en salatskål og tilsæt 3-4 spsk olivenolie samt salt og peber, og vend grøntsagerne i olien.
- Læg alle grøntsager i et enkelt lag på en bageplade (evt. med bagepapir)
- Sæt grøntsager i ovnen. Efter 10 minutter fordeles halvdelen af sukkeret over grøntsagerne med en ske. Efter yderligere 10 minutter vendes grøntsagerne og resten af sukkeret fordeles over dem. Bag derefter 10 minutter mere, så grøntsagerne bages 30 minutter i alt.
- Fordel lidt olie i en tærteform.
- Læg grøntsager i tærteformen så bunden er helt dækket.
- Rul dejen ud på bordet og læg den derefter over grøntsagerne.
- Bag tærten i ovnen i 30-35 minutter indtil dejen er gylden
- Tag tærten ud og lad den hvile i ca. 5 minutter.
- Vend tærten over på en serveringstallerken.