Ingredienser
- 1 kg Rodfrugter (Vi brugte lige dele gulerod, rødbede, selleri)
- Olie
- salt og peber
- 5 dl mælk
- 2 spsk. majsstivelse
- Salt og peber
- 2 ds hakkede flåede tomater
- 2 fed presset hvidløg
- 1 tsk stødt spidskommen
- 1 tsk tørret timianChili
- 1 tsk salt
- Ca. 12 fuldkorns lasagneplader
- 1 dl spelt rasp
- 125 g revet ost
Fremgangsmåde
Tænd ovnen på 225° C. Skræl rodfrugterne og skær dem i ca. 1,5 x 1,5 cm store terninger. Hæld dem ud på en bageplade i et lag og drys med olie, salt og peber. Bag grøntsagerne i ovnen i ca. 15-20 minutter (Skru herefter varmen ned på 200° C).
Pisk mælk og majsstivelse sammen i en gryde under omrøring og smag til med salt og peber.
Bland tomater, hvidløg krydderier. Tilsæt til sidst de bagte grøntsager.
Læg lasagnen sammen i et ovnfast fad. Slut af med et lag Bechamelsovs drysset med ost og rasp.
Bag lasagnen indtil pastaen er mør ca. 30-45 minutter.