Fra uge 51 2009.
Ingredienser
- 200 g linser
- ½ gulerod
- ½ løg
- 1 spsk olivenolie
- 1 knsp tørret chili
- ca. ½ l vand
- 1 stilk salvie
- 1 stængel bladselleri
- 1 stilk brøndkarse
- 1 tsk salt
Fremgangsmåde
Udblød linserne i vand i ca. ½ time. Skræl og skær gulerod og løg i mindre stykker og svits dem i en gryde med olivenolie i 1-2 minutter under omrøring. Tilsæt chili. Tilsæt så de afvandede linser sammen med salt og salvie. Dæk det hele med vand og kog det i ca. ½ time. Smag til undervejs og tag grøntsags/-linsebladningen af varmen, når linserne er møre. Blend
suppen med en stavblender for at opnå en mere cremet konsistens. Skær bladsellerien i tynde strimler og læg dem i isvand i 10 minutter. Tag dem op og klem vandet af dem. Mariner dem med olivenolie og salt. Anret sellerien oven på suppen og pynt med brøndkarse.