Linsesuppe med sprød bladselleri

Fra uge 51 2009.

Ingredienser

  • 200 g linser
  • ½ gulerod
  • ½ løg
  • 1 spsk olivenolie
  • 1 knsp tørret chili
  • ca. ½ l vand
  • 1 stilk salvie
  • 1 stængel bladselleri
  • 1 stilk brøndkarse
  • 1 tsk salt

Fremgangsmåde

Udblød linserne i vand i ca. ½ time. Skræl og skær gulerod og løg i mindre stykker og svits dem i en gryde med olivenolie i 1-2 minutter under omrøring. Tilsæt chili. Tilsæt så de afvandede linser sammen med salt og salvie. Dæk det hele med vand og kog det i ca. ½ time. Smag til undervejs og tag grøntsags/-linsebladningen af varmen, når linserne er møre. Blend
suppen med en stavblender for at opnå en mere cremet konsistens. Skær bladsellerien i tynde strimler og læg dem i isvand i 10 minutter. Tag dem op og klem vandet af dem. Mariner dem med olivenolie og salt. Anret sellerien oven på suppen og pynt med brøndkarse.

Print Friendly, PDF & Email

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Optionally add an image (JPEG only)