Lun squashsalat med ingerfærmarinade

Denne lune squashsalat med ingefærmarinade er en smagfuld og aromatisk ret, der passer perfekt til stegt kylling, grillet lam eller svinekød. Den friske smag af lynstegte squash kombineres med mynte, spinat og forårsløg, mens ingefærmarinaden giver et forfriskende, syrligt og let sødt løft. Kanelstangen tilføjer en subtil varme til retten, som gør salaten både krydret og frisk. Det er en enkel og lækker salat, der er ideel til både hverdag og fest.

squash københavns fødevarefællesskab

Lun squashsalat med ingerfærmarinade

tokefrello
God til stegt kylling, grillet lam eller stegt svinekød.
(fra Meyers salatværksted)
Forb. tid 10 minutter
Tilb. tid 10 minutter
Samlet tid 20 minutter
Ret Salat, Tilbehør
Køkken Vegetar
Antal 4

Ingredienser
  

Salat

  • 600 g små squash
  • Salt
  • 1-2 skalotteløg
  • 2 fed hvidløg
  • olivenolie
  • 1 kanelstang
  • Friskkværnet peber
  • 3 forårsløg
  • 1 håndfuld mynteblade
  • 3 håndfulde spinat

Ingefærmarinade

  • 4 cm ingefær
  • 1 økocitron
  • 2 spsk olivenolie
  • 1 spsk rørsukker
  • salt
  • Friskkværnet peber

Sådan gør du
 

  • Vask squashene og skær dem i cm tykke skiver. Krydr med salt. Pil skalotteløg og hvidløg og hak dem fint.
    600 g små squash, Salt, 1-2 skalotteløg, 2 fed hvidløg
  • Varm en pande op til max med olivenolie, kom kanelstangen i olien sammen med squash, løg og hvidløg. Lynsteg i 60 sek. Krydr med salt og peber, og lad det køle til stuetemperatur.
    olivenolie, 1 kanelstang, salt, Friskkværnet peber
  • Rens forårsløg og skær i tynde ringe. Skyl mynte og spinat og tør dem grundigt.
    3 forårsløg

Marinade

  • Skræl ingegær og riv det fint på et rivejern. Pres saften ud i en lille skål. Bland olivenolien i sammen med saften fra citronen, sukker, salt og peber.
    4 cm ingefær, 1 økocitron, 2 spsk olivenolie, 1 spsk rørsukker, Friskkværnet peber
  • Vend de lune squash med spinat, mynte og forårsløg. Hæld dressingen over og servér.
    1 håndfuld mynteblade, 3 håndfulde spinat
Søgeord Vegetar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering