4 pers.
God til stegt kylling, grillet lam eller stegt svinekød.
(fra Meyers salatværksted)
Ingredienser
Salat
- 600 g små squash
- Salt
- 1-2 skalotteløg
- 2 fed hvidløg
- olivenolie
- 1 kanelstang
- Friskkværnet peber
- 3 forårsløg
- 1 håndfuld mynteblade
- 3 håndfulde spinat
Ingefærmarinade
- 4 cm ingefær
- 1 økocitron
- 2 spsk olivenolie
- 1 spsk rørsukker
- salt
- Friskkværnet peber
Fremgangsmåde
Vask squashene og skær dem i cm tykke skiver. Krydr med salt. Pil skalotteløg og hvidløg og hak dem fint. Varm en pande op til max med olivenolie, kom kanelstangen i olien sammen med squash, løg og hvidløg. Lynsteg i 60 sek. Krydr med salt og peber, og lad det køle til stuetemperatur.
Rens forårsløg og skær i tynde ringe. Skyl mynte og spinat og tør dem grundigt.
Rens forårsløg og skær i tynde ringe. Skyl mynte og spinat og tør dem grundigt.
Marinade
Skræl ingegær og riv det fint på et rivejern. Pres saften ud i en lille skål. Bland olivenolien i sammen med saften fra citronen, sukker, salt og peber.
Skræl ingegær og riv det fint på et rivejern. Pres saften ud i en lille skål. Bland olivenolien i sammen med saften fra citronen, sukker, salt og peber.
Vend de lune squash med spinat, mynte og forårsløg. Hæld dressingen over og servér.