Østerbro smagsprøve 1. februar 2012.
Grønkålsgnocchi i citronsauce
Ingredienser
Gnocchi
- 1 kg kartofler
- 300 g mel
- en håndfuld grønkål
- 1/4 tsk safrantråde
- 3,5 dl fløde
- 2,5 dl hønsebouillon
- 1 spsk revet citronskal
- salt og peber
Fremgangsmåde
Gnocchi:
Grønkålen skylles godt, pilles og hakkes groft. Damp i ca 10 minutter og blend med lidt af vandet til en fin pure.
kartoflerne koges med skræl i letsaltet vand til de er møre. Kartoflerne pilles og moses sammen med melet og grønkålspuré. Dejen rulles ud til pølser af ca 2 cm tykkelse og skæres i stykker af også ca 2 cm. Lav riller i gnocchierne med en gaffel og kog dem i rigeligt letsaltet vand – ikke flere end de kan ligge i ét lag – til de kommer op til overfladen (ca 1 1/2 minut). Tages op med en hulske og dryppes af.
Citronsauce:
Bland fløde, bouillon, citronskal i en gryde og bring i kog. Lad saucen simre i 10 min. Smag til med salt og peber. Tilsæt gnocchi, kog videre i 2-3 min. Tilsæt safran udrørt i varmt vand.