Gnocchi i citronsauce

Østerbro smagsprøve 1. februar 2012.

Grønkålsgnocchi i citronsauce

Ingredienser

Gnocchi

  • 1 kg kartofler
  • 300 g mel
  • en håndfuld grønkål
Citron-/flødesauce
  • 1/4 tsk safrantråde
  • 3,5 dl fløde
  • 2,5 dl hønsebouillon
  • 1 spsk revet citronskal
  • salt og peber

Fremgangsmåde

Gnocchi:

Grønkålen skylles godt, pilles og hakkes groft. Damp i ca 10 minutter og blend med lidt af vandet til en fin pure.

kartoflerne koges med skræl i letsaltet vand til de er møre. Kartoflerne pilles og moses sammen med melet og grønkålspuré. Dejen rulles ud til pølser af ca 2 cm tykkelse og skæres i stykker af også ca 2 cm. Lav riller i gnocchierne med en gaffel og kog dem i rigeligt letsaltet vand – ikke flere end de kan ligge i ét lag – til de kommer op til overfladen (ca 1 1/2  minut). Tages op med en hulske og dryppes af.

Citronsauce:

Bland fløde, bouillon, citronskal i en gryde og bring i kog. Lad saucen simre i 10 min. Smag til med salt og peber. Tilsæt gnocchi, kog videre i 2-3 min. Tilsæt safran udrørt i varmt vand.

Print Friendly, PDF & Email

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Optionally add an image (JPEG only)