Masseret kål til salater mm. Smagsprøve Nordvest. Her med æble.

Rød- hvid eller grønkål, palmekål eller lignende ribbes og snittes papirtyndt.
Kom det i en stor skål og VASK dine hænder godt.
Tilsæt 1-2- tsk. salt, helst groft.
Så masserer du simpelthen. Så hårdt du kan.
Lidt efter lidt bliver kålen blødere og der danner sig væde i skålen.
Fibrene åbner sig, og en del bitterstoffer skylles ud.
Du skal regne med ca. 5 minutter, men mindre kan gøre det.
Stil skålen under den kolde hane og knug kålen godt.
Hæld væden fra.
Nu er kålen sprød, men lidt lettere at krydre, den er lettere at fordøje og den har en rundere smag.
Du kan dampe den et par minutter, men det er absolut ikke nødvendigt.
Spis som den er eller:
Simpelt med dressing af en god æbleeddike og raps- el olivenolie og peber
1 del eddike til 2,5 el 3 del olie. Her passer kommen eller spidskommen særligt godt til. Gerne varmett på panden til det dufter og gerne helt op til en spk. til 1 liter masseret kål.
2) Snit rå løg – helst rødløg i. Efter smag.
3) Tilsæt også et par fintsnittede æbler og grov sennep efter smag.
4) I lux udgaven tilføjes LET ristede grofthakkede valnødder, mandler eller solsikke kerner. (Lavt til middel blus, hvis de brænder bliver de meget bitre, så hold øje m panden)
5) Gør salaten lidt sødere med agavesirup eller flydende honningdryp
6) Drej den mod det salte med mere salt eller et par spk. oystersauce
At massere kål sådan her er forstadiet til gammeldags surkål.
Med den her metode får du en salatkål der holder sig godt på køl hvis den er dresset med olie. Den ændrer smag, men det er til det bedre dagen efter.

Print Friendly, PDF & Email

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Optionally add an image (JPEG only)