Når rosenkål bages i ovnen, bliver de nøddeagtige og søde, hvilket gør dem til bedste venner med puylinser, der smager lidt af jord, og en vinagrette med hvidløg og balsamicoeddike. Kan spises som en let hovedret.
Ingredienser
til 4 personer
- 250g rosenkål
- 1 spsk ekstra jomfrurapsolie eller olivenolie
- 200g puylinser, skyllede
- 1 laurbærblad (valgfrit)
- 1/2 løg (valgfrit)
- 1 sprøjt citronsaft
- 75g valnødder, brækkede i stykker eller grofthakkede
- havsalt og friskkværnet peber
Til vinagrette:
- 4 spsk ekstra jomfrurapsolie eller olivenolie
- 1 spsk balsamicoeddike
- 1/2 tsk stærk sennep
- 1/2 lille fed hvidløg, presset eller revet
Fremgangsmåde
Varm ovnen op til 190 grader. Skær rosenkål fra stilken og del de store i kvarte, halver de mindre, og pil de ødelagte eller misfarvede ydre blade af. Kom rosenkålene i et lille ovnfast fad sammen med olie og salt og peber. Vend det rundt og stil fadet i ovnen 15 minutter, til rosenkålene er møre og brunede. Stil dem til side.
Kom imens linserne i en gryde og hæld koldt vand ved, så det dækker rigeligt. Tilsæt evt. laurbærblad og løg. bring det i kog, skru ned for varmen og lad det simre 12-15 minutter, til linserne er møre, men stadig har bid.
Lav vinagretten: Kom alle ingredienserne plus salt og peber i et glas med skruelåg og ryst dem sammen.
Så snart linserne er færdige, hældes vandet fra, og de vendes med dressingen. Vend rosenkålene i. Smag til med salt, peber og citronsaft. Server retten varm eller ved rumtemperatur og drysset med valnødder.
(opskrift lånt fra bogen “River Cottage – let og sundt” af Hugh Fearnley Whittingstall)
Tilføjet af Sofie