Rabarber-mynteiste

Allerbedst på en lun sommerdag med masser af isterninger

Ingredienser

  • 1 bdt. rabarber
  • 300 g sukker
  • 1 stang vanilje
  • 3/4 liter vand
  • 1 håndfuld mynteblade
  • 1 liter kogende vand
  • rigeligt med isterninger

Fremgang

Til rabarbersaften skæres rabarber i 2 cm stykker og blandes i en gryde med sukker, korn af vaniljestang + stang og vand.
Koges ved svag varme i 7-10 min. Sluk for blusset og lad køle i gryden en halv time.
Saften sies fra rabarber og sættes på køl.

Til mynteteen hældes det kogende vand over myntebladene og trækker i en halv time på køl.

Bland rabarbersaft og myntete, smag til og juster efter behag. Tilsæt masser af isterninger og et par mynteblade.

NB: rabarberkompotten der er tilbage fra saften kan med fordel bruges ovenpå ymer og lign.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Optionally add an image (JPEG only)